Sabău, optimist înainte de meciul cu FC Botoșani: "Putem câștiga dacă știm să ne sacrificăm toți pentru echipă"

Sabău, optimist înainte de meciul cu FC Botoșani: "Putem câștiga dacă știm să ne sacrificăm toți pentru echipă"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj consideră că aspectul mental și puterea grupului îi vor meține pe "studenți" în lupta pentru play-off.

Victorioși împotriva campioanei, clujenii se pregătesc de o nouă "finală" pentru play-off. Universitatea Cluj are nevoie de o victorie pentru a păstra poziția a 6-a și a avea destinul în proprile mâini înainte de ultima etapă a sezonului regulat.

Ioan Ovidiu Sabău știe că pe elevii săi îi așteaptă un duel complicat, contra unei echipe care nu mai are nimic de pierdut și se bazează pe capacitatea jucătorilor de a înțelege importanța momentului.

"E greu să îi refac din punct de vedere fizic. Avem o zi în plus față de ei, dar totul va fi despre motivație. Să înțeleagă importanța, sa fie capabili să facă sacrificii. Trebuie să înțeleagă ce putem câștiga, dar și ce putem pierde. E un obiectiv măreț, avem jucători pentru acest obiectiv.

Ne gândim și ce ar însemna pentru acei oameni minunați care vin la fiecare joc și ne susțin, cred în noi. Așteptările sunt mari, i-am obișnuit să spere la ceva mai bun. Cred că putem câștiga fără mari probleme, dacă știm să ne sacrificăm toți pentru echipă. Ca formă sportivă cred ca suntem în creștere.

Am crescut de la meci la meci, cu Sepsi am fost dominați, dar am avut ocazii clare. La meciul cu Farul am arătat bine, am simțit echipa foarte conștientă de importanța jocului. Sper să am la mine cuvintele potrivite ca să le ating inima. Botoșani e o echipă foarte incomodă, care aleargă foarte mult, nu cedează. Au un antrenor foarte meticulos.

Ei vor risca totul, un punct nu ajută pe nimeni. Sunt șase puncte în jos, dacă le iei, ești în play-off. Sunt 5-6 echipe acolo, iar dacă nu ești în play-off, ești la retrogradare. Va fi o bătălie, pe care trebuie să o tratăm foarte serios", a declarat tehnicianul Universității Cluj.

Mesaj pentru suporteri din partea antrenorului: "Împreună suntem foarte puternici!"

Ioan Ovidiu Sabău știe că fanii își doresc enorm o participare în play-off și speră că vor fi alături de jucători la meciul cu Botoșani pentru a putea sărbători împreună reușitele Universității Cluj.

"Suporterii noștri sunt de apreciat și contează mult duminică să fie lângă noi. Să nu uite ca au contribuit mult la realizările noastre și avem nevoie în continuare să fie alături de noi. Se formează o echipă și în tribune, e familia U. Împreună suntem foarte puternici!

Dacă fiecare gândește diferit devenim vulnerabili. De cele mai multe ori, din interior se destramă ceva. Toți cei ce sunt acolo fac parte din familia U. Clubul cu suporterii au făcut echipă, nu pot unii fără ceilalți.

La fel trebuie sa facă jucătorii cu suporterii. Ei sunt inima acestei echipe. Fără ei nu ar fi pornit nimic. Știu ce înseamnă să începi totul de la 0, să revii. Acești oameni sunt extraordinari. Vrem să fim în continuare un club apreciat, respectat, serios", a spus antrenorul. 

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Botoșani se va disputa duminică, de la 14:30. 

Comenteaza