Sabău îi cheamă pe suporterii Universității la meci: ”Vrem să simțim căldura publicului”

Sabău îi cheamă pe suporterii Universității la meci: ”Vrem să simțim căldura publicului”
Managerul sportiv al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a făcut un apel la fani înaintea celui mai important meci din acest sezon. Sâmbătă, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, ”Șepcile roșii” vor evolua împotriva celor de la Târgu Lăpuș, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a.

Oficialul "studenților" nu are nicio emoție înaintea duelului cu maramureșenii, dar crede că echipa sa are nevoie de susținerea fanilor mai mult ca oricând.

"Nu poți avea emoții când ai 4-5 jucători de Liga 1, jucători care pot decide în orice moment jocul, Goga, Takacs, Giurgiu, Lemac. Nu îmi pun problema că nu o să promovăm, dar, ca în orice meci, trebuie respectat adversarul și să te pregătești. Avem avantajul că jucăm acasă primul meci, pe un teren foarte bun. M-aș bucura ca suporterii să fie în număr cât mai mare. Vrem să ne susțină și să simțim căldura publicului. Avem nevoie de acei fani care se identifică cu acest club, care îl iubesc, chiar dacă suntem la acest nivel. E un început greu, dar împreună putem construi", a spus Sabău într-un interviu acordat la Radio Cluj.

Fostul internațional român se gândește deja la următorul sezon, atunci când "U" Cluj va fi în Liga a III-a.

"Va fi un alt ritm, alte ambiții, cu echipe care își fixează și ele ca obiectiv promovarea în B, dar noi deja avem o echipă de liga a II-a, bună. L-am luat pe Albuț, de la Botoșani, e un portar care încă 2-3 ani poate să apere la cel mai înalt nivel, s-a reîntors Onicaș, Ursu, și mai am discuții cu încă 2-3 jucători de Liga 1. Cu siguranță vom promova în liga a II-a, dar până atunci va trebui să ne organizăm la tot ce înseamnă infrastructură, pentru că îmi doresc foarte mult ca centrul de copii și juniori să crească și, astfel, să creștem jucători foarte valoroși".

Baza sportivă, o prioritate pentru club

Ioan Ovidiu Sabău și-a propus încă din vara anului trecut să construiască o nouă bază sportivă pentru club.

”Cel mai important lucru pentru acest club este construirea unei baze sportive, adică acest club să aibă ceva. Este acel teren pe care îl putem concesiona de la Primăria Ciurila, Consiliul Local și-a dat acordul, doar că investiția este foarte mare, iar bani în momentul de față nu sunt, și atunci va trebui să ne reorientăm. Nu abandonăm acel proiect, încă suntem în discuții, și sper ca într-un timp cât mai scurt să găsim soluții pentru a construi această bază sportivă, pentru centrul de copii și juniori".

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, "U" va da piept cu Lăpușul Târgu Lăpuș în prima manșă a barajului pentru accederea în Liga a III-a. Returul este programat pe 24 iunie, în deplasare.

Biletele pentru prima manșă pot fi cumpărate online, pe www.bilete.ro, de la standul clubului din Iulius Mall (în fiecare zi între 10:00-22:00, sâmbătă 10:00-17:00) și de la Cluj Arena (vineri între 16:00-21:00 și sâmbătă începànd cu ora 12:00).

Universitatea a terminat pe primul loc în liga a patra clujeană, cu 82 puncte. Echipa lui Marius Popescu a înregistrat 27 victorii, un singur egal, și un golaveraj de 167-9. Săptămâna trecută, "Șepcile roșii" au luat și Cupa României pe județ, după ce au trecut cu 7-0 de Gloria Cătina (liga a V-a).

Târgu-Lăpuș (câștigătoarea Seriei Sud) a bătut-o cu 3-0 pe Avântul Bârsana (campioana Seriei Nord), în finala Ligii a IV-a din Maramureș. Golurile au fost marcate de Marian Satmari (dublă) și de Paul Buda.

Prin calificarea la baraj, viitoarea adversară a "studenților" se află la cea mai mare performanță din ultimii 10 ani. În Seria Sud, echipa din localitatea cu 12.000 locuitori a obținut 12 victorii, 3 remize și a pierdut un singur meci. A înscris 58 goluri și a primit doar 13.

Comenteaza