S-a încheiat primul meci de la EURO 2020 organizat în România. Cine a triumfat

S-a încheiat primul meci de la EURO 2020 organizat în România. Cine a triumfat
| Foto: sport.ro

Naţionala de fotbal a Austriei a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, 3-1 (1-1) cu Macedonia de Nord, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la cel dintâi meci organizat de România la EURO 2020

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ''veteranul'' Goran Pandev (28).

Austria a câştigat meritat, fiind echipa care a a dominat mai mult şi a fost mai incisivă. Macedonia de Nord, la debutul său la un turneu final, nu a mai reuşit evoluţiile cu care a impresionat în meciurile cu România şi, mai ales, cu Germania, pe care a învins-o în martie în deplasare cu 2-1, în preliminariile CM 2022.

Celălalt meci din Grupa C va avea loc duminică, de la ora 22:00, la Amsterdam, între Olanda şi Ucraina. În etapa a doua, pe 17 iunie, Macedonia de Nord înfruntă Ucraina la Bucureşti, iar Olanda primeşte vizita Austriei (la Amsterdam).

Comenteaza