Romario Pires, primele impresii după transferul la “U” Cluj: “Este o echipă foarte mare, care merită să fie pe prima scenă din fotbalul românesc ”

Romario Pires, primele impresii după transferul la “U” Cluj: “Este o echipă foarte mare, care merită să fie pe prima scenă din fotbalul românesc ”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Fotbalistul brazilian care are o vastă experiență în fotbalul românesc a oferit, pentru site-ul oficial al clubului, primul interviu din calitate de jucător al "Șepcilor roșii". 

Sosit din Liga 1, de la Farul, Romario Pires este unul dintre stranierii care s-au adaptat foarte bine fotbalului românesc. Cu peste 100 de meciuri în primul eșalon, brazilianul se declară mulțumit de decizia de a semna cu “U” Cluj și speră să promoveze alături de “studenți”.

“U” Cluj: Ai ajuns de câteva zile în cantonament. Cum te-au primit băieții?

Romario Pires: Foarte, foarte bine. Pe unii dintre ei îi știam înainte, dar grupul în general este foarte bun și am fost foarte bine primit.

“U” Cluj: Ce anume te-a motivat să alegi Universitatea Cluj?

Romario Pires: Universitatea Cluj. Pentru asta nu mai trebuie niciun fel de motivație. Este o echipă foarte mare, o echipă care merită să fie pe prima scenă din fotbalul românesc și atunci nu cred că un jucător are nevoie de altă motivație.

“U” Cluj: Urmează o parte secundă a campionatului de foc. Cum vezi tu bătălia pentru promovare?

Romario Pires: Acum partea finală este ce contează. Continuăm munca pe care au făcut-o băieții înainte și vrem să îndeplinim obiectivul. Încercăm fim cât mai bine pregătiți în această ultimă perioadă și să putem aduce echipa acolo unde îi este locul.

“U” Cluj: Că tot ziceai de pregătire. Tu ești la al doilea cantonament de iarnă, după cel cu Farul. Cum decurge pregătirea aici în Antalya?

Romario Pires: Am început acolo pregătirea. Am și jucat, dar am venit aici, am vorbit cu staff-ul și încerc să mă adaptez și aici cât mai repede, să mă integrez, dar din ce văd va fi o adaptare ușoară, pentru că, după cum am zis, am fost bine primit.

“U” Cluj: Cum se vede fotbalul din România prin ochii unui jucător brazilian?

Romario Pires: E un fotbal frumos. În România chiar se joacă un fotbal frumos. Nu se joacă ca în alte părți din Europa, numai cu luptă. În România chiar se încearcă să se joace fotbal, iar mie îmi place fotbalul de aici. De asta sunt și de atâția ani aici.

“U” Cluj: Ai jucat mulți ani în România, cu câteva pauze. Ce înseamnă România acum pentru tine?

Romario Pires: România acum înseamnă acasă, pot să zic așa. Aici m-am stabilit. Familia mea este în România și aici mă simt foarte bine.

“U” Cluj: Cum îți petreci timpul liber în afara fotbalului și al antrenamentelor?

Romario Pires: Majoritatea timpului îl petrec cu familia, cu fetița mea, care are șase luni și are nevoie să fiu alături de ea. În mare parte acasă, cu familia, cu prietenii apropiați.

“U” Cluj: Ai jucat pe Cluj Arena în urmă cu câțiva ani, ca adversar. Cum ți se pare atmosfera din noua ta casă?

Romario Pires: Atmosferă foarte frumoasă, incendiară aș putea zice. Nu e ușor să joci acolo ca adversar, dar cred că e un sentiment foarte plăcut să joci pentru ”U”.

“U” Cluj: Ce mesaj ai pentru suporterii Universității?

Romario Pires: Vreau să le zic suporterilor că am venit aici, sunt foarte motivat și vom face totul să putem aduce ”U” acolo unde îi este locul. Împreună cu suporterii, cu conducerea și cu tot orașul cred că vom reuși să facem acest lucru.

Comenteaza