România se pregătește de un nou meci în preliminariile EURO 2024. Care e palmaresul "tricolorilor" cu Belarus

România se pregătește de un nou meci în preliminariile EURO 2024. Care e palmaresul "tricolorilor" cu Belarus
| Foto: frf.ro

Echipa națională condusă de Edi Iordănescu va susține prima partidă pe teren propriu din actuala campanie de calificare.

După ce s-a impus cu 2-0 în Andorra, "tricolorii" au revenit acasă și vor juca pentru prima dată în fața propriilor fani în preliminariile pentru EURO 2024.

Adversarul echipei naționale va fi Belarus, formație care nu a mai învins într-un meci oficial din martie 2021, când trecea cu 4-2 de Estonia. Mai mult, în primul meci din actuala campanie de calificare, favorita grupei, Elveția, i-a învins fără drept de apel pe bieloruși, scor 5-0.

În ceea ce privește întâlnirile directe, România și Belarus s-au duelat de 5 ori în meciuri oficiale, "tricolorii" s-au impus de trei ori, iar două partide s-au încheiat la egalitate. De asemenea, echipa națională a câștigat un meci cu 2-0 într-un turneu din Cipru, însă acesta nu contează la palmaresul oficial.

Ultima înfruntare dintre cele două selecționate a avut loc în noiembrie 2020 la Ploiești, iar România a câștigat cu 5-3, grație reușitelor lui Ionuț Nedelcearu (2), Răzvan Marin, Bogdan Mitrea și George Pușcaș.

Partida dintre România și Belarus se va disputa marți, 28 martie, de la 21: 45.

Comenteaza