România merge la Mondial desi a pierdut meciul retur cu Serbia

România merge la Mondial desi a pierdut meciul retur cu Serbia
România a pierdut returul barajului de calificare la Mondial în fata Serbiei, dar s-a impus cu scorul general de 56-54.

In fata unei Sali Polivalnte pline, handbalistele romance au fost nevoite sa se recunoasca invinse la capatul celor 60 de minute de joc insa gratie rezultatului de acum o saptamana, cand Romania a invins Serbia cu 32-26 la Kraljevo, echipa antrenata de suedezul Tomas Ryde s-a calificat la Campionatul Mondial. Turneul final va avea loc in luna decembrie in Danemarca.

Nu a fost exact spectacolul anticipat - cel putin nu pe teren. Romania a facut un joc cu multe greseli si s-a aparat mult sub potentialul aratat in meciul tur. Echipa nu a impresionat nici pe faza ofensiva. Cristina Neagu a fost o umbra a jucatoarei care inscria de 11 ori acum o saptamana, in timp ce jocul cu extremele a fost lipsit de artificii.

Fara portarul numarul unu Paula Ungureanu - aceasta fiind accidentata din finalul primului meci - Romania s-a bazat pe tanara Denisa Dedu in poarta. Aceasta a inceput meciul promitator, dar nu a reusit sa aiba interventiile spectaculoase pe care poate le asteptam. În fa?a por?ii, tricolorele nu reuseau sa inscrie suficient si s-au vazut conduse cu 5-7 dupa primul sfert de ora. Melinda Geiger a intrat apoi in meci foarte bine, iar cu ajutorul a doua goluri ale sale, Romania a intrat la vestiare conducand cu un gol, scor 12-11.

Inceputul reprizei secunde le-a gasit insa pe sarboaice intr-o forma de zile mari, acestea marcand de patru ori fara replica, punand presiune pe echipa Romaniei. La acel scor, 12-15, spectatorii si-au intrat si mai mult in rol si au reusit sa-si impinga favoritele de la spate. Diferenta a fluctuat intre 3 si 5 goluri pana cand Denisa Dedu a aparat o aruncare intr-un moment crucial in care oaspetele se puteau distanta la 6 goluri in fata.

Finalul le-a gasit pe sarboaice inscriind la foc automat, cu o Jovana Stoiljkovic si o Sanja Rajovic aflate in zi de gratie. Cele doua au contribuit cu 12 din cele 26 de goluri ale Serbiei, alte 5 fiind inscrise de Jelena Zivkovic. Cu toate acestea, romancele si-au pastrat cumpatul, doua goluri ale lui Neagu - ultimul de la 7m - in secventele finale stabilind scorul partidei.

24-28 si Romania ramane singura echipa care poate spune ca a participat la toate editiile Campionatului Mondial de pana acum.

Echipa României a fost formata din: Camelia Hotea, Ada Nechita (2 goluri), Cristina Neagu (7), Aurelia Bradeanu (2), Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (2), Oana Manea (2), Gabriela Preda, Melinda Geiger (3), Eliza Buceschi (4), Florina Chintoan (1), Patricia Vizitiu (1), Laura Chiper, Madalina Zamfirescu si portaritele Denisa Dedu si Ionica Munteanu. Antrenor: Tomas Ryde.

Echipa Serbiei a fost formata din: Sanja Radosavljevic (1 gol), Katarina Krpez (2), Jelena Popovic (3), Tamara Zarkovic, Jelena Agbaba (1), Jelena Zivkovic (6), Ivana Prijovic, Andela Janjusevic, Sanha Rajovic (5), Tamara Georgijev, Dijana Radojevic (2), Biljana Bandelier (1), Jovana Stoiljkovic (6), Kristina Liscevic (1) si portaritele Jovana Risovic si Ana Kacarevic. Antrenor: Milan Stankovic.

Spectatorii din Cluj - la inaltime

Cum era de asteptat, un punct de interes al partidei l-a oferit publicul din arena. 7,200 de oameni au umplut Sala Polivalenta, au cantat si au aplaudat aproape pe toata durata celor 60 de minute. Acestia au inceput sa ajunga la arena cu peste o ora inainte de debutul partidei si au cantat in picioare Desteapta-te Romane, aplaudand si strigand numele jucatoarelor cand acestea au fost prezentate. La sfarsit, jucatoarele le-au multumit facand un tur de onoare al salii si batand palma cu norocosii din primele randuri.

Campioanele mondiale de tineret din 1995, sarbatorite in pauza meciului

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la castigarea titlului mondial, jucatoarele ce au format lotul Romaniei la turneul din Brazilia au primit flori si aplauze din partea intregii sali. Lotul echipei Romaniei, care a cucerit titlul mondial in 1995, si care s-a reintalnit sambata, a fost format din Magdalena Urdea, Narcisa Lecusanu, Stancuta Ghionea, Simona Gogarla, Carmen Nitescu, Carmen Amariei, Alina Dobrin, Steluta Luca, Ildiko Kerekes, Cristina Mihai, Luminita Stroe, Roxana Berila, Elena Iorgu, Irina Neagu, Olimpia Veres. Antrenorii echipei au fost Dinu Cojocaru si Ioan Baban.

Comenteaza