România întâlnește astăzi cel mai puternic adversar din preliminarii

România întâlnește astăzi cel mai puternic adversar din preliminarii
| Foto: frf.ro

"Tricolorii" vor evolua în Elveția, în cel de-al patrulea joc al grupei de calificare pentru EURO 2024.

După o evoluție dezamăgitoare în Kosovo, încheiată cu o remiză albă, România se pregătește pentru duelul de la Lucerna, contra liderului Grupei I, Elveția.

Adversarii de astăzi ai "tricolorilor" sunt singurii din grupă care și-au câștigat primele trei jocuri, 5-0 vs Belarus, 3-0 vs Israel și 2-1 vs Andorra. De asemenea, Elveția și România, alături de Kosovo, sunt singurele formații neînvinse din Grupa I.

Cea mai recentă întâlnire dintre cele două echipe naționale a avut loc în 2016, la Campionatul European din Franța și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Bogdan Stancu deschidea atunci scorul din penalty, iar Admir Mehmedi egala, în repriza secundă.

Din lotul României făceau parte atunci Denis Alibec și Nicolae Stanciu, cei care au mari șanse de a evolua încă din primul minut la Lucerna.

De atunci, elvețienii au participat la celelalte trei turnee finale care au urmat, două Campionate Mondiale și unul European, reușind de fiecare dată să ajungă în faza eliminatorie, în timp ce România a ratat de fiecare dată calificarea.

Mai mult, "tricolorii" se confruntă cu probleme de lot, iar selecționerul Edi Iordănescu a fost nevoit să îl convocare de urgență de la selecționata U21 pe Valentin Țicu, având în vedere că trei fundași laterali, Rațiu, Opruț și Camora acuză probleme medicale.

Partida dintre România și Elveția, din preliminariile EURO 2024, se va disputa astăzi, de la 21:45.

Comenteaza