România, în cursa pentru organizarea unei grupe a Eurobasket 2017. Meciurile ar avea loc la Cluj

România, în cursa pentru organizarea unei grupe a Eurobasket 2017. Meciurile ar avea loc la Cluj
România a intrat oficial în cursa pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017, meciurile urmând să se desfăşoare în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Potrivit anunţului remis în cursul zilei de joi de forul european de specialitate (FIBA), pe lista ţărilor care şi-au exprimat intenţia de a organiza turneul final din 2017 se află România, Turcia, Polonia, Finlanda şi Israel.

Conform procedurilor, o inspecţie a FIBA va avea loc până la finalul lunii în toate ţările candidate, iar decizia finală va fi anunţată în urma şedinţei Board-ului FIBA din 12 decembrie. În cadrul acelei şedinţe vor fi analizate atât dosarele depuse de federaţiile naţionale de baschet ale celor cinci ţări candidate, cât şi rapoartele realizate de specialiştii FIBA în urma inspecţiilor.

"Este o mare provocare atât pentru baschetul românesc, dar şi pentru România. Concurăm cu alte patru ţări de tradiţie în baschetul continental, dar suntem optimişti şi sperăm să aducem Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Aşteptăm cu nerăbdare atât inspecţia FIBA, cât şi şedinţa Board-ului forului european din data de 12 decembrie", a declarat Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB), la scurt timp după ce FIBA a transmis anunţul oficial.

FRB a aplicat pentru organizarea uneia dintre grupele Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în urmă cu o săptămână. Dacă ţara noastră va fi aleasă pentru organizarea acesteia, ar fi pentru prima oară în istoria baschetului când un oraş din România ar găzdui meciurile unei faze din turneul final continental masculin.

Sala Polivalentă, de 7.200 de locuri, ar urma să-şi mărească, posibil şi prin ataşarea de tribune mobile, capacitatea până la 10.000 de locuri, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

Comenteaza