România, ghinionistă la tragerea UEFA Nations League

România, ghinionistă la tragerea UEFA Nations League
Tricolorii și-au aflat adversarii în noua competiție continentală care poate asigura calificarea la EURO 2020.

Băieții pregătiți de Cosmin Contra vor juca împotriva Serbiei, Muntenegrului și Lituaniei. Grupa a 4-a, din care face parte România, este cea mai complicată a Ligii C. Naționala nu are amintiri plăcute cu niciunul dintre adversari. Pe cei din Muntenegru i-am întâlnit în precedenta campanie, când rezultatele le-au fost favorabile (1-1 la Cluj, 1-0 la Podgorica).

Celelalte două adversare au jucat împotriva tricolorilor în calificările pentru Campionatul Mondial 2010, iar România a înregistrat două rezultate umilitoare, 5-0 pentru vecinii sârbi și 3-0 pentru lituanieni, într-un meci disputat pe stadionul din Gruia.

UEFA Nations League este competiția propusă de forul continental pentru înlocuirea meciurilor amicale. Partidele vor avea loc în lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2018. Sistemul competiției este tur-retur, iar echipa care va câștiga grupa va promova în eșalonul superior, Liga B. De asemenea, echipa de pe ultimul loc va retrograde în Liga D.

Liga Națiunilor oferă și șansa calificării la EURO 2020, dacă România nu va reuși acest lucru în urma preliminariilor. Câștigătoarele fiecărei grupe vor intra la baraj, iar învingătorii vor merge la Campionatul European.

Comenteaza