România a învins Serbia și este cu un picior la Campionatul Mondial

România a învins Serbia și este cu un picior la Campionatul Mondial
Handbalistele României sunt aproape de calificarea la turneul final după ce au învins în deplasare pe Serbia în turul barajului de calificare.

Treaba este pe jumătate făcută. România a învins pe Serbia cu scorul de 32-26 la Kraljevo, luând o opțiune serioasă pentru calificarea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin ce se va desfășura în Danemarca în luna decembrie. Naționala României este singura care a participat la toate edițiile competiției supreme de la înființarea ei și până acum.

Meciul din Serbia a început pozitiv pentru handbalistele României, antrenate de suedezul Tomas Ryde, aflat la debutul pe banca tehnică într-un meci oficial. Acestea au controlat partida de la bun început, și odată desprinse la două goluri distanță, nu s-au mai uitat înapoi, înregistrând o victorie confortabilă.

Cristina Neagu și Paula Ungureanu s-au aflat într-o zi de grație, contribuind decisiv cu prețul unei accidentări aparent serioase a portăriței înspre finalul meciului. Neagu a înscris nu mai puțin de 11 din cele 32 de goluri ale României, ajutând la desprinderea echipei cu un gol înscris de la 7 metri la scorul de 5-2. Diferența a rămas relativ constantă până la pauză, când tricolorele conduceau cu 17-13, deși au avut la un moment dat un avantaj de șase goluri (16-10).

Ungureanu a salvat naționala într-o multitudine de faze, sârboaicele având mari probleme în a învinge un portar de clasă mondială. De altfel, la echipa gazdă au lipsit nume grele din lot, fapt ce s-a văzut. Jocul României a fost unul plăcut, chiar dacă nu fără greșeală. A funcționat bine atât jocul cu pivotul - Oana Manea reușind să înscrie de 4 ori - cât și cel cu extremele - Ada Nechita și Valentina Ardean-Elisei contribuind cu câte 5 goluri fiecare.

A doua repriză a început cu sârboaicele apropiându-se la doar două lungimi de România. Cu toate acestea, tricolorele nu s-au panicat și au restabilit diferența de patru goluri înainte ca o serie aparent interminabilă de goluri să ducă la desprinderea definitivă a României - 31-22. Finalul a aparținut însă gazdelor, care au reușit să reducă din handicapul pe care îl vor purta în deplasarea de la Cluj, pentru meciul retur. Acesta va avea loc în Sala Polivalentă, sâmbătă.

„Mă bucură victoria României. Jocul a fost unul bun, sunt mulţumit, dar am făcut şi destule greşeli. Nu trebuie să ne considerăm calificaţi, mai avem 60 de minute la Cluj, dar pot spune că am făcut un pas mare spre Campionatul Mondial,” a spus antrenorul României la finalul partidei.

Îmbucurătoare au fost și evoluțiile Melindei Geiger - 4 goluri - și Denisei Dedu, prima revenită în echipa națională după o perioadă de pauză, a doua înlocuind-o cu succes pe Ungureanu după accidentarea acesteia.

Dacă pe teren lucurile au fost clare, România dominând, și în tribune ne-am făcut remarcați. Aproape 300 de fani români au încurajat naționala la Kraljevo, alți 7,000 fiind așteptați la Cluj săptămâna aceasta.

Serbia: Zivkovici 5, Radojevici 5, Liscevici 4, Krpez 3, Georgijev 2, Stoiljkovici 2, Petrovici 2, Rajovici 1, Bandelier 1, Nikolici 1. Antrenor: Sasa Boskovici

România: Neagu 11, Nechita 5, Ardean-Elisei 5, Manea 4, Geiger 4, Brădeanu 1, Preda-Mihalschi 1, Vizitiu 1. Antrenor: Tomas Ryde

Comenteaza