Propunerea lui Miriuță pentru România. ”A luat cupe, campionate și e liber de contract”

Propunerea lui Miriuță pentru România. ”A luat cupe, campionate și e liber de contract”
Fostul tehnician din Gruia, Vasile Miriuță, a venit cu o propunere neașteptată pentru banca Naționalei României.

Antrenorul Concordiei crede că Ioan Andone ar fi soluția potrivită pentru postul de selecționer. "Avem antrenori români foarte buni, mă gândesc la un Dan Petrescu, la Hagi. Dar și Ioan Andone ar putea fi o soluție. A câștigat campionate, cupe și este liber de contract", a spus Miriuță, pentru ZIUA de CLUJ.

Ioan Andone (57 ani) a pregătit-o ultima dată pe Dinamo. În perioada 2003-2005, "Fălcosul" a luat un titlu, 3 cupe și o supercupă a României cu gruparea din Ștefan cel Mare.

Fostul fundaș și-a pus amprenta și la CFR Cluj, aducând primele trofee din istoria clubului. În 2008 a obținut cupa și campionatul cu "feroviarii". 4 ani mai târziu a câștigat un nou titlu alături de CFR. În vara lui 2012 i-a calificat în grupele UEFA Champions League pe ardeleni.

Actualul selecționer, Christoph Daum, are zilele numărate. La începutul săptămânii, Comisia Tehnică a FRF a propus încetarea colaborării cu antrenorul german. Președintele Federației, Răzvan Burleanu, a anunțat apoi că va începe negocierile pentru rezilierea contractului lui Daum.

Sub comanda lui Daum, România a înregistrat una dintre cele mai dezastruoase campanii de calificare. Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, "tricolorii" ocupă locul 4 în Grupa E, cu 9 puncte, fără nicio șansă de a ajunge la Mondialul de anul viitor. România a bifat 2 victorii, 3 remize și 3 eșecuri.

Principalul favorit pentru înlocuirea tehnicianului neamț era Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj a purtat discuții cu șeful FRF în cursul zilei de marți. Întâlnirea a fost confirmată chiar de președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan. Cu toate acestea, oficialul echipei din Gruia a dat asigurări că Petrescu nu va pleca de la Cluj.

CITEȘTE ȘI

Petrescu nu lasă CFR-ul pentru Națională. "Se simte foarte bine aici". Și fanii au fost împotriva plecării

Comenteaza