Primul eșec după 10 etape pentru CFR. Marc, învins de două ori la punctul cu var de Viitorul lui Hagi

Primul eșec după 10 etape pentru CFR. Marc, învins de două ori la punctul cu var de Viitorul lui Hagi
Echipa lui Vasile Miriuță a ratat șansa de a reveni pe locurile de play-off. Este a doua înfrângere suferită de formația clujeană în actuala stagiune de campionat. Ultimul eșec a survenit în etapa a doua, 1-3 cu FC Botoșani.

CFR Cluj a cedat cu 1-2 pe terenul celor de la Viitorul Constanța, vineri, în runda cu numărul 13 din sezonul regulat al Ligii 1.

Golurile trupei lui Hagi au fost înscrise de Gabriel Iancu (21) și Aurelian Chițu (45), ambele din penalty. "Feroviarii" au redus din handicap pe final, prin golgheterul Cristi Bud (84).

MARC, ÎNVINS DE DOUĂ ORI LA PUNCTUL CU VAR

Gazdele au reușit să deschidă scorul prin Gabriel Iancu, din lovitură de la 11 metri (21). Traian Marc a atins balonul, dar nu l-a putut opri din drumul spre plasă. Centralul George Găman a indicat punctul cu var după un henț comis de Laurențiu Rus. Același jucător ar fi putut restabili egalitatea pentru CFR, când a șutat din careu în bara transversală (39).

Până la urmă, constănțenii au beneficiat de un nou penalty după un fault al lui Nascimento la Răzvan Marin. Lovitura de pedeapsă a fost transformată fără probleme de Aurelian Chițu (45).

FEROVIARII S-AU ÎNTRECUT ÎN OCAZII

În actul secund, gruparea din Gruia și-a reluat asaltul la poarta lui Rîmniceanu. Filipe Nascimento a șutat din afara careului, dar balonul a fost respins de goalkeeperul constănțenilor (56).

Ionuț Larie a fost, la rândul său, foarte aproape de a marca. Fostul jucător al Viitorului a șters bara porții adverse după o lovitură liberă de la 25 metri (62).

În ultima parte a jocului, Omrani (73) și Bud (82) au bifat alte două ocazii pentru "vișinii". Până la urmă, golgheterul Cristi Bud a reușit să reducă din handicap după un șut din interiorul careului (84). Vârful de 31 ani a primit o pasă excelentă de la Păun.

PRIMUL EȘEC DUPĂ 10 ETAPE

După acest meci, echipa lui Vasile Miriuță ratează șansa de a reveni pe locurile de play-off. Este a doua înfrângere suferită de "feroviari" în actuala stagiune de campionat. Ultimul eșec înregistrat de CFR Cluj în actualul campionat a survenit în etapa a doua, 1-3 cu FC Botoșani.

CFR rămâne pe locul 7, cu 17 puncte și un golaveraj de 23-11. Echipa din Gruia rămâne pe primul loc la numărul golurilor marcate. Viitorul se menține pe 3, cu 23 puncte și un golaveraj de 16-13.

A fost ultimul meci al "vișiniilor" din prima parte a sezonului regulat din Liga 1. Pentru CFR, urmează o deplasare cu Concordia Chiajna. Partida se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 20:30. Viitorul va primi vizita celor de la FC Voluntari.

Într-un alt joc desfășurat vineri, ACS Poli Timișoara a învins cu 2-0 viitoarea adversară a clujenilor.

FC VIITORUL CONSTANȚA - CFR 1907 CLUJ 2-1 (2-0)

Locație: Stadionul Central, Ovidiu - Constanța

FC Viitorul (4-3-3): Rîmniceanu - Benzar, Țîru, Boli, Brandan - Răzvan Marin, Nedelcu (Mitache 71), Lopez (Hodorogea 61) - Chițu, Iancu (Nimely 60), Florinel Coman

Rezerve: Buzbuchi, Carp, Mitache, Hodorogea, Purece, Stoica, Nimely
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Traian Marc - Rus, Larie, Horj, Peteleu - Gomelt (Omrani 46), Filipe Nascimento - Sorsa (Păun 57), Juan Carlos Ruiz (Camora 46), Nouvier - Cristi Bud

Rezerve: Vâtcă, Păun, Omrani, Ene, Chiriță, Mureșan, Camora

Antrenor: Vasile Miriuță

Cartonașa galbene: Nedelcu, Răzvan Marin/ Rus, Nascimento, Nouvier, Păun

Au marcat: Gabriel Iancu (min. 21, penalty), Aurelian Chițu (min. 45, penalty)/ Cristi Bud (min. 84)

Brigadă de arbitri: George Găman (centru), Laszlo Bucși și Dragoș Iliescu (tușă), Eduard Ioniță (arbitru de rezervă)

Comenteaza