Prima reacție a Andreei Chițu după eliminarea în optimile de finală: „Îmi vine să spun că mă las...nu e pentru mine”

Prima reacție a Andreei Chițu după eliminarea în optimile de finală: „Îmi vine să spun că mă las...nu e pentru mine”
| Foto: fanatik.ro

Andreea Chițu a fost eliminată în optimile de finală ale probei de judo, după ce a fost învinsă de italianca Odette Giuffrida.

Judoka Andreea Chițu nu a reușit nici la Tokyo să-și îndeplinească visul de a cuceri o medalie olimpică, ea fiind învinsă în optimi de italianca Odette Giuffrida.

„Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. 

Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd.

Urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns”, a declarat Andreea Chițu pentru Agerpres.

Judoka Andreea Chițu a venit la Tokyo cu speranța de a obține o medalie olimpică, singura care îi lipsește de la competițiile majore.

Iar concursul de la Tokyo a început foarte bine. Andreea Chițu a intrat hotărâtă pe tatami și a a avut nevoie doar de câteva secunde pentru a o învinge pe vietnameza Thuy Nguyen printr-un Ippon.

O oră mai târziu, în optimile de finală a întâlnit-o pe italianca Odette Giuffrida. După trei minute extrem de echilibrate, scorul a fost egal 0-0. Nu au fost dictate nici penalizări, astfel că s-a trecut mai departe.

Regulamentul spune că după cele trei minute, dacă scorul este egal, cronometru se resetează și cine punctează primul câștigă și meciul.

Începutul prelungirilor a fost echilibrat, Chițu încercând câteva mișcări pentru a aduce punctul câștigător, fiind sfătuită de pe margine de antrenorul Florin Bercean.

Însă, italianca a stat bine pe picioare și a contracarat atacurile Andreei Chițu. Giuffrida și-a ales perfect momentul atacului decisiv și a încheiat meciul printr-un ippon, potrivit fanatik.ro.

loading...
Comenteaza