Paszkany îşi pregăteşte plecarea în Ungaria

Paszkany îşi pregăteşte plecarea în Ungaria
Principalul finanţator al CFR-ului urmează să se implice din vară la Ferencvaros Budapesta, susţin apropiaţi ai acestuia, pentru ZIUA de CLUJ.

Arpad Paszkany a stopat investiţiile la CFR Cluj şi îşi pregăteşte terenul pentru a deveni principal acţionar la Ferencvaros Budapesta, una dintre cele mai importante formaţii din Ungaria. Paszkany , susţin apropiaţi ai acestuia, va prelua din vară clubul din ţara vecină şi va încerca să facă o forţă din Ferencvaros.

CFR Cluj se destramă , Paszkany nu mai investeşte nici un ban în echipă, iar din vară vrea să-şi mute cartierul general în Budapesta. Apropiaţi ai acestuia susţin că omul de afaceri o va prelua pe Ferencvaros Budapesta, urmând să achiziţioneze pachetul majoritar de acţiuni al echipei din ţara vecină. „Acest lucru se ştie de mai mult timp. El vrea să renunţe la CFR Cluj. Din sezonul viitor se va muta în Ungaria, şi-a luat o echipă din prima ligă, e vorba de Ferencvaros Budapesta. CFR Cluj va rămâne în Liga I, dar nu va mai avea fonduri, va trebui să trăiască doar din drepturile de televizare. Pe Paszkany nu-l mai interesează, el va merge în Ungaria. În plus, CFR are şi datorii foarte mari", a povestit, pentru ZIUA de CLUJ, un apropiat al acestuia. Echipa clujeană se confruntă de mai mult timp cu probleme financiare, majoritatea jucătorilor având restanţe salariale de câte patru luni. Din formaţia antrenată de Vasile Miriuţă vor pleca în vară cel puţin opt jucători, toţi aflându-se la final de contract - Rui Pedro, Maftei, Rada, Piccolo, Batin, Djokovic, Gabionetta şi Chanturia, iar clubul va miza din vară pe un buget de austeritate, la limita supravieţuirii.

Informaţiile despre intenţia lui Paszkany de a prelua echipa Ferencvaros au apărut încă de anul trecut şi în presa din Ungaria, după o declaraţie dată de premierul Viktor Orban. "Fotbalul maghiar a devenit extrem de viabil pentru investiţii. Dacă ne uităm atent, nivelul a început să crească încetul cu încetul în ultimii ani, iar cluburi precum Debrecen, Pecs, Györ sau Videoton sunt susţinute din fonduri private. În scurt timp, şi Ferencvaros va avea o susţinere financiară enormă şi va deveni un club mai puternic decât oricare altul", a declarat Orban, în vara trecută. Jurnaliştii de Nemzeti Sport l-au indicat pe misteriorul finanţator care va prelua clubul din Budapesta în persoana lui Paszkany. Anul trecut, CFR şi Ferencvaros au pus bazele unei colaborări , semnând un parteneriat. „Cu 13 ani în urmă, atunci când Paszkany a preluat-o pe CFR, echipa se afla în liga a III-a. Cred că acesta este un punct de pornire şi pentru noi. În sezonul următor (n. red. 2013-2014) avem ca obiectiv clar să câştigăm campionatul. Pentru acest lucru avem nevoie de ajutorul domnul Paszkany, care ne poate trimite jucători să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele", a afirmat atunci Orosz Pal, şeful de la Ferencvaros.

Arpad Paszkany îşi pregăteşte de mai mult timp plecarea. Acesta a recunoscut recent că şi-a vândut cele două televiziuni, Look şi Transilvania Live, iar hotelul Granata, deţinut tot de acesta, a fost scos la vânzare în 2013 pentru suma de 3,9 milioane de euro. De asemenea, omul de afaceri şi-a scos la mezat şi baza de antrenament CUG, din spatele Iulius Mall, informaţie dezvăluită de Digi24. Paszkany nu a răspuns apelurilor repetate ale ZIUA de CLUJ pentru a comenta informaţiile care îl dau ca şi plecat din Gruia.

Cea mai titrată echipă

Ferencvaros Budapesta este una dintre cele mai cunoscute formaţii din Ungaria, dar în ultimii ani nu a mai avut performanţe notabile. Are în palmares 28 de campionate şi 20 de cupe ale Ungariei, a câştigat Cupa Europei Centrale în 1928 şi 1937 şi Cupa Oraşelor Târguri în 1965. În acest moment, Ferencvaros este pe locul 7 în prima ligă din Ungaria , iar pe banca tehnică se află germanul Thomas Doll, care le-a mai antrenat în trecut pe Hamburg şi pe Borussia Dortmund.

 

 

Etichete
Comenteaza