Paszkany face dezvăluiri sumbre. "În următorii ani, poate nu vom mai juca în prima ligă"

Paszkany face dezvăluiri sumbre.
Omul de afaceri Arpad Paszkany a acceptat să vorbească despre problemele cu care se confruntă fosta campioană a României.

Mutat cu tot cu afaceri în Dubai, el a lămurit situația de la CFR prin intermediul foto-reporterului Zoltan Cantor, un apropiat al clubului. Cantor a publicat răspunsurile pe o rețea de socializare, după care a optat să le transmită site-ului stiridesport.ro

"Poate vom retrograda, dar CFR nu moare!"

Paszkany admite că echipa traversează un moment delicat din punct de vedere finaciar, însă exclude varianta unui nou caz Unirea Urziceni sau FC Vaslui, formații care au dispărut de pe harta fotbalului românesc. Pe plan sportiv va urma un regres, care ar putea culmina cu o retrogradare în următorii ani, spune el. 

"Cu mare probabilitate, în următorii cinci-șapte ani, CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă din România, dar de murit, CFR nu va muri! Sunt multe exemple în Europa, la nivel de cluburi. Napoli, FC Koln, West Ham United etc. Au trecut prin purgatoriul unei ligi inferioare şi, curăţate, aceste cluburi au ajuns din nou în frunte. Atâta că, pentru asta, e nevoie de o înţelegere colectivă, de un spirit de solidaritate al suporterilor care, în momentul actual, din păcate... După părerea mea, în Ardeal nu există şi nu cred că în următorii 10-15 ani o să existe", a dezvăluit omul care a reinventat CFR-ul. 

Cu cine a negociat vânzarea clubului

Pe finalul anului trecut, președintele Iuliu Mureșan le-a dat vești bune jucătorilor și suporterilor. "Sunt câteva fonduri de investiții din străinătate interesate să preia clubul!", a sunat mesajul acestuia. 

Cine au fost, de fapt, acești investitori misterioși și ce s-a întâmplat cu ei? 

"În asemenea condiţii, într-o ţară în care legile sunt interpretate după voinţa fiecăruia, ne mai mirăm că nimeni nu mai vrea să investească bani în fotbal? Până a apărut această ştire în presă, pe un fapt retroactiv, într-adevăr au fost trei investitori serioşi care au vrut să cumpere acţiunile de la club. Acum, după aceste întâmplări, pot să spun că una dintre societăţile interesate a fost gruparea care a cumpărat clubul italian Bari, acolo unde a mers Răzvan Zamfir ca director de mercato.

Cealaltă era o mare casă de avocatură din America de Sud, care a adus în Europa mai multe sute de jucători, printre care mai mulţi fotbalişti care sunt an de an pe lista candidaţilor la câştigarea Balonului de Aur. Iar a treia societate era a unui proprietar de club de fotbal din Emiratele Arabe Unite. Din păcate, toate acestea sunt de domeniul trecutului", a adăugat omul de afaceri. 

Țepele din "era" Paszkany vs. laude pentru Răzvan Zamfir

De-a lungul anilor, CFR a dat adevărate "tunuri" pe piața transferurilor. A cumpărat ieftin jucători anonimi, mulți sosiți pe filiera fostului impresar Răzvan Zamfir, acum la Bari, în Serie B. Unii dintre ei au confirmat și au fost vânduți în străinătate în schimbul a câtorva milioane de euro. Totuși, Paszkany își face "mea culpa" în câteva situații.

"Spun acum, hotărât şi deschis în faţa tuturor, că, în perioada de preşedinţie a lui Iuliu Mureşan, cea mai mare realizare a fost cooptarea lui Răzvan Zamfir în proiectul CFR, chiar şi mai mare decât cucerirea trofeelor. Acestea au fost câştigate pe teren, de jucători şi de antrenori. Dar, pe teren jucau în mare parte jucătorii aduşi de Răzvan Zamfir.

Iuliu este prietenul meu şi, oriunde l-aş fi numit ca manager - să nu uităm că înainte de fotbal a avut cu totul alte sarcini administrative în societăţile mele - ar fi fost capabil să obţină rezultate mult peste medie în orice activitate. El este un fost medic şi nu ne puteam aştepta să fie un excepţional constructor, om de finanţe sau de fotbal.De aceea, înainte de a veni Răzvan, Iuliu s-a bazat pe impresari care, împreună cu asociaţii lor portughezi, ne-au cam păcălit.

Aşa au ajuns la CFR Frangipane, Amoreirinha (am plătit un milion de euro pentru el) şi alţii. A urmat mega-pierderea Fabbiani, Hirschfeld, Dorsin, Sandberg, Yssouf Kone, Ogbonna (au mai fost cel puţin cinci), care, de la primul până la ultimul, au plecat pe gratis de la CFR. Aducerea lor la CFR, plus managerii şi salariile plătite, ne-au costat între 15 şi 17 milioane de euro.

După aceea, a venit duşul rece de la Mandorlini (De Zerbi, Bottone şi alţii), cu încă 7 milioane, plus Mandorlini şi staff-ul lui, salarii, bonusuri, despăgubiri la plecare, încă mai mult de 5 milioane de euro", a continuat seria dezvăluirilor. 

3 jucători a pierdut recent CFR din cauza problemelor financiare: Monroy, Chanturia și Christian. Mai mult, presa din Macedonia anunță ca Ivanovski este foarte aproape de Vardar Skopje. 

 

 

 

Comenteaza