Pas uriaş spre grupele Champions League: CFR a dat lovitura la Basel

Pas uriaş spre grupele Champions League: CFR a dat lovitura la Basel
CFR a suferit la Basel, dar senegalezul Modou Sougou a reuşit o dublă de senzaţie care trimite echipa clujeană cu un pas şi jumătate în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume.

Timp de aproape o oră, FC Basel a dat impresia că se află la controlul meciului cu CFR. Elveţienii au condus partida în teren şi pe tabelă, dar „ferovarii" au avut o revenire nesperată şi au întors rezultatul, învingând incredibil cu 2-1. Clujenii au luat astfel o opţiune importantă de calificare în grupele Ligii Campionilor.

În 2010, CFR pierdea la Basel şi încheia în genunchi sezonul de Liga Campionilor. Aseară, cele două formaţii şi-au dat întâlnire din nou pe „St. Jakob Park" în faţa a peste 20.000 de spectatori, iar elveţienii au început tare partida, Streller semnând prima ocazie de gol cu o lovitură de cap expediată puţin pe lângă poarta lui Felgueiras. Campioana României a evoluat precaut, a încercat să contraatace, dar nu i-a ieşit nimic în prima parte. Felgueiras a prins din nou o zi mare şi a intervenit salvator în faţa lui Degen (22), iar Kapetanos a ratat singura şansă a echipei sale, şutând peste poartă din interiorul careului (42).

Basel a continuat să domine, a presat din ce în ce mai mult, a ţinut mingea, iar golul a venit pe finalul primei părţi. Streller şi-a arătat clasa de atacant, s-a desprins de Rada şi a reluat spectaculos în plasă, din cădere (44). Elveţienii intrau astfel în avantaj la cabine şi cu o posesie a balonului de 67%.

Partea a doua a început în aceeaşi manieră, cu formaţia clujeană presată în propria jumătate. Streller şi Stoker s-au aflat în faţa golului secund, dar, încă dată, Felgueiras a intervenit salvator (49). Andone a schimbat din mers. Antrenorul a renunţat la Kapetanos pentru Ronny, a trecut la un sistem de joc 4-4-2 şi l-a urcat pe Sougou în atac, iar de aici încolo lucrurile au luat o întorsătură favorabilă. Bastos a pasat perfect pe culoar pentru Sougou, senegalezul a scăpat singur spre poartă şi l-a executat pe Sommer (66). Andone a mutat iar inspirat şi l-a trimis în teren pe Gabi Mureşan în locul lui Godemeche, iar mijlocaşul român i-a răsplătit încrederea: a intrat perfect în joc, a închis bine spaţiile de la mijloc, dar a contribuit şi la fazele ofensive, trecându-şi un cont şi un assist.

Sougou a scăpat în banda dreaptă, a pătruns în careu şi a şutat din unghi, senzaţional, la încheietura barelor, fără nici o şansă pentru Sommer (71). Atacantul a fost la un pas de o triplă de aur, dar a nimerit bara (85) şi tot el a trecut pe lângă gol chiar pe final, însă a fost blocat de portarul Sommer.

Adone a folosit aseară următorii jucători: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora - Sare, Godemeche (Mureşan, 66) - Sougou, Bastos, Rui Pedro (Nicoară, 72) - Kapetanos (Ronny, 50)

CFR Cluj s-a impus cu 2-1 şi are prima şansă la calificarea în grupele Ligii Campionilor. Returul cu Basel se va juca pe 29 august, în Gruia.

Sougou, piesă de export

Modou Sougou este unul dintre cei mai curtaţi "ceferişti", fiind dorit în această vară de mai multe formaţii din străinătate. CFR a refuzat câteva propuneri, dar evoluţia de la Basel, unde a câştigat de unul singur partida, i-a crescut semnificativ cota. Şefii din Gruia speră să obţină cel puţin 5.000.000 de euro pe senegalezul care deţine şi cetăţenie franceză. Corsicanii de la Bastia au făcut public interesul pentru jucătorul campioanei în urmă cu două luni.


110 kilometri

a alergat echipa CFR-ului în meciul de la Basel.

 

Comenteaza