Foto Zborul Wizz Air de la Basel spre Cluj-Napoca a rămas la sol. Avionul a lovit o scară mobilă pe aeroport

Zborul Wizz Air de la Basel spre Cluj-Napoca a rămas la sol. Avionul a lovit o scară mobilă pe aeroport

Peste 150 de români au rămas la sol pe un aeroport din Elveţia, după ce avionul care trebuia să îi aducă marţi la Cluj a fost implicat într-un incident aviatic.

Zborul Wizz Air de la Basel spre Cluj-Napoca a rămas la sol. Avionul a lovit o scară mobilă pe aeroport

Aeronava se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Basel, Elveția cu destinația Cluj-Napoca. În momentul în care pilotul a făcut manevrele pentru decolare, a agățat cu aripa o scară mobilă. Mai exact, în timpul manevrelor de pe pista de rulare, o aripă a aeronavei a lovit o scară mobilă folosită pentru debarcarea pasagerilor. 

După incident, toţi pasagerii au fost debarcați din aeronavă și conduși înapoi în aeroport. Compania aeriana a decis ca avionul nu mai este operaţional, astfel că zborul a fost amanat pentru miercuri la ora 15, ora Elveţiei. Pasagerii au fost duşi la un hotel, pe cheltuiala companiei aeriene.

În astfel de situații, după ce reprezentanții aeroportului se asigură că pasagerii sunt în siguranță, începe o anchetă pentru a se afla cine se face vinovat pentru incident.

Incidentul îi afecteaza si pe pasagerii care urmau să zboare în seara de marţi pe ruta Cluj – Valencia, deoarce acelasi avion urma să opereze şi acel zbor. În aeroportul din Cluj-Napoca a fost anunţată o întârziere de 3 ore pentru cursa Cluj - Valencia, până când compania aeriană urma să pună la dispoziţia pasagerilor un alt avion.

Comenteaza