Olimpia mai speră la 16-imile Champions League. Derby pentru calificare cu NSA Sofia, pe Cluj Arena

Olimpia mai speră la 16-imile Champions League. Derby pentru calificare cu NSA Sofia, pe Cluj Arena
Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj, câştigătoarea eventului pe plan intern, îşi joacă joi ultima şansă de a ajunge în fazele eliminatorii ale celei mai importante competiţii pentru fotbalul feminin, UEFA Champions League.

Clujencele vor întâlni joi, de la ora 18.00, campioana Bulgariei, NSA Sofia, şi are nevoie de o victorie cât mai clară pentru a se califica în 16-imile competiţiei. Meciul va avea loc pe Cluj Arena.

”Este foarte greu de estimat, pentru că depindem şi de alte rezultate, însă având în vedere faptul că am pierdut la un singur gol diferenţă, iar în alte grupe rezultatele dintre echipele de pe locul unu şi cele de pe locul doi au fost 3-0 sau chiar 4-0, sunt şanse reale de a ne califica. Dacă nu avem ghinonul ca joi două jocuri, Kharkiv – Glasgow şi Osijek – Spartak Subotica, să se termine la egalitate, avem mari şanse să mergem mai departe. Din păcate nu mai depindem numai de rezultatul nostru. Noi o să ne jucăm şansa până la capăt. Fetele s-au pregătit foarte bine şi sper ca joi să intrăm bine, să câştigăm la o diferenţă de scor şi prin jocul rezultatelor să ajungem în şaisprezecimi şi să demonstrăm că meciul cu Raheny United a fost un accident”, a explicat antrenorul principal al Olimpiei Cluj, Mirel Albon. În partida respectivă, Olimpia a pierdut cu 1-2, după ce a ratat o sumedenie de ocazii şi a primit gol pe contraatac.

Campioana Irlandei, Raheny United, este practic câștigătoarea grupei, indiferent de rezultatele din ultimele meciuri. Disputa pentru locul al doilea din grupă se dă între campioana României şi NSA Sofia. Din această fază a competiţiei merg mai departe câștigătoarele celor opt grupe, precum și două dintre echipele cele mai bine clasate de pe locul al doilea.

Din păcate, la ultimul meci va absenta golghetera Alexandra Lunca. Aceasta a fost accidentată şi nu a mai putut fi trecută pe foaia de joc după ce s-a refăcut.

În turneul de UEFA Champions League de la Cluj s-au înregistrat până acum următoarele rezultate:

FC NSA Sofia – FC Hibernians 5-0

Olimpia Cluj – Raheny United 1-2

Olimpia Cluj – FC Hibernians 5-0

Raheny United – FC NSA Sofia 2-0

 

În acest moment, clasamentul arată astfel:

1. Raheny 6 puncte

2. Olimpia Cluj 3 puncte, golaveraj 6-2

3. NSA Sofia 3 puncte, golaveraj 5-2

4. Hibernians 0 puncte

Meciurile din ultima etapă se vor disputa pe data de 14 august, cu începere de la ora 18.00, după următorul program.

Olimpia Cluj – FC NSA Sofia – Cluj Arena

Raheny United – FC Hibernians – Stadionul Clujana

 

 

Comenteaza