Video Oficialii UEFA au vizitat Cluj Arena și au dat ok-ul pentru Europeanul de tineret: "Cred că vom fi o gazdă bună"

Oficialii UEFA au vizitat Cluj Arena și au dat ok-ul pentru Europeanul de tineret: "Cred că vom fi o gazdă bună"
| Foto: uefa.com

Reprezentanții forului continental au vizitat stadionul înaintea competiței care se va desfășura începând cu 21 iunie.

Vara se apropie cu pași repezi, iar anotimpul cald aduce la Cluj-Napoca un eveniment sportiv de gală. Orașul va organiza pe cele două stadioane o grupă și un sfert de finală a Campionatului European de tineret.

Oficialii UEFA au vizitat în luna martie orașele care organizează jocuri pentru a analiza infrastructura. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, anunță că reprezentanții forului continental au fost mulțumiți de ce au găsit la Cluj Arena, însă așteaptă schimbarea suprafeței de joc.

"A fost o vizită de la UEFA pentru a analiza infrastructura. Concluzia a fost că stadionul corespunde, nu avem chestiuni majore de remediat. Am înlocuit recent sistemul de parking, am modernizat turnicheții. Mai sunt scaune de schimbat, nu știu cine le distruge. De asemenea, mai e partea de acoperiș pe care o vom remedia.

Concluzia UEFA a fost că stadionul corespunde și putem găzdui Campionatul European. Le-am spus planurile despre gazon, s-au bucurat. Cred că vom fi o gazdă bună și ne bucurăm că după 10 ani vedem o utilitate și dincolo de competițiile interne", a declarat Tișe la ZIUA Live.

Președintele CJ a vorbit și despre modul în care organizarea unui astfel de eveniment contribuie la dezvoltarea orașului în anii ce urmează.

"Odată cu evenimentul vor fi ajutați cei din industria hotelieră, cei care au restaurante. Clujul în acea perioadă va câștiga. Aceste evenimente dau viață orașului, aduc resurse financiare în județ. Dezvoltă atât orașul cât și județul și devenim un pion important pe harta mondială a orașelor care găzduiesc evenimente importante.

Să ne gândim de unde am plecat. Dacă evenimentul va fi o reușită, cu siguranță vor apărea și alte evenimente. Chiar și echipa națională se va gândi să renunțe la superstiții și să joace pe alte stadioane", a spus Alin Tișe.

Campionatul European U21 este găzduit de România alături de Georgia. Partidele se dispută la Cluj-Napoca, București, Batumi, Kutaisi și Tbilisi. Cluj Arena și "Dr. Constantin Rădulescu" vor fi gazda Grupei D, din care fac parte Italia, Franța, Norvegia și Elveția, în timp ce stadionul de lângă Parcul Central va găzdui și un sfert de finală.

Comenteaza