Obiectiv clar pentru U-BT în jocul cu Lietkabelis. Silvășan: "Ne gândim doar la victorie"

Obiectiv clar pentru U-BT în jocul cu Lietkabelis. Silvășan: "Ne gândim doar la victorie"
| Foto: u-bt.basketball

Antrenorul campioanei României a prefațat întâlnirea din runda cu numărul 9 a grupelor EuroCup.

După eșecul suferit etapa trecută, împoriva deținătoarei trofeului, U-BT are un obiectiv clar în meciul cu Lietkabelis, victoria. Mihai Silvășan și-a analizat bine adversarii, care sunt neînvinși de 7 partide, știe care sunt punctele lor forte, dar așteaptă o prestație la cel mai înalt nivel din partea elevilor săi și, evident, un nou succes în EuroCup.

"Jucăm cu Lietkabelis, o echipă care nu a cunoscut înfrângerea în ultimele 7 meciuri, 4 în campionatul Lituaniei și 3 în EuroCup. Putem spune despre ei că joacă cu încredere în acest moment și sunt o echipă în formă. Aruncă foarte bine de la 3 puncte, au aproape 13 reușite pe meci în ultimele 7 partide, cu un procentaj de 40%.

Cred că va fi extrem de important ca noi să reușim să le scădem numărul aruncărilor marcate de la 3 puncte și procentajul lor să fie cât mai mic. Sunt o echipă care mișcă bine mingea, sunt jucători care înțeleg cum să joace baschet. Știu să joace împreună și asta le-a dat forța de până acum, în special de când Canak a revenit.

Din punctul nostru de vedere suntem încrezători. E extrem de important acest meci pentru că vine după o înfrângere extrem de dureroasă în fața propriilor suporteri. Ne dorim foarte mult să schimbăm atitudinea și să ne arătăm adevărata față.

Evident ca ne gândim doar la victorie. Nu va fi ușor, dar vom fi pregătiți. Așteptăm publicul într-un număr cât mai mare pentru a ne susține. Sper să fie sala plină și să ne bucurăm împreună.

Cred că a prins foarte bine această săptămână în care nu am avut meci în Liga Națională. Jucătorii au stat acasă, cu familiile. Am avut un antrenament pe zi în care am încercat să corectăm niște lucruri. Sper să arătăm asta și pe teren miercuri.

Nu am făcut absolut niciun calcul. Vrem să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm câte meciuri putem. În fiecare meci vom intra cu gândul la victorie, asta este mentalitatea noastră și cred că acest lucru ne-a adus până aici. Mai este mult de jucat și se pot întâmpla multe", a declarat antrenorul campioanei României.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Lietkabelis se va disputa miercuri, de la 19:00.

Comenteaza