O viață alături de ”U”. Unul din cei mai vechi fani ai echipei își serbează ziua de naștere

O viață alături de ”U”. Unul din cei mai vechi fani ai echipei își serbează ziua de naștere
Valer Bondor, sau Nea Titi, așa cum este cunoscut de majoritatea suporterilor, își sărbătorește ziua de naștere. Este fan al Universității Cluj încă din copilărie și a urmărit pe viu sute de meciuri ale ”Șepcilor roșii”.

În 1943 avea 12 ani, Universitatea Cluj evolua în refugiu, la Sibiu, iar unchiul său l-a luat de mână și l-a dus la un meci al "studenților". Pe Cibin a venit una dintre forțele campionatului, Carmen București, formație de care, în urma unui duel extrem de spectaculos, "studenții" au trecut cu 4-3. Pentru inocentul tânăr de atunci a fost dragoste la prima vedere.

Au urmat sute de partide ale "Șepcilor roșii" urmărite pe viu, la Cluj, prin țară și prin lumea largă, puținele întâlniri pe care le-a ratat, fiindu-i povestite din cap în coadă. A văzut trei finale ale Cupei României disputate de "U", începând cu cea din 1949, continuând cu adjudecarea unicului trofeu al echipei noastre (finala din 1965, cu Dinamo Pitești) și încheind cu episodul din 2015, când "Șepcile roșii" au jucat în ultimul act al competiției contra Stelei București, pe Arena Națională.

În toți acești ani, a legat prietenii cu generații întregi de foști jucători, antrenori și oficiali ai "alb-negrilor". Mulți dintre ei au plecat spre stele, dar Nea Titi continuă să ne spună poveștile romantice ale echipei sale de suflet, notează site-ul clubului.

”Echipa asta e dragostea vieții mele! Cu ea m-am născut, cu ea o să mor. Cu ea m-am bucurat, cu ea am plâns o viață întreagă. Cât timp mă va ajuta sănătatea voi continua să fiu alături de Universitatea. În tribună, la meciurile de acasă și din deplasare, la antrenamente, peste tot!", a declarat Nea Titi.

Comenteaza