O nouă victorie senzațională reușită de U-BT. Campioana României a câștigat pe terenul deținătoarei trofeului EuroCup

O nouă victorie senzațională reușită de U-BT. Campioana României a câștigat pe terenul deținătoarei trofeului EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan a redus din nou un ecart ce părea imposibil de întors și s-a impus în prelungiri contra celor de la Gran Canaria, scor 113-111.

Încă de la început gazdele au arătat un nivel extraordinar, în timp ce clujenii au reușit pentru puține minute să țină pasul. Spaniolii au fost eficienți atât de la mare distanță, cât și din apropiere și, ajutați de erorile "studenților", aveau un avantaj considerabil după primele 10 minute, scor 37-20.

În sfertul secund, elevii lui MIhai Silvășan au demonstrat încă o dată că se pot lupta de la egal la egal cu orice formație din EuroCup, au forțat revenirea, au redus ecartul și au egalat la 54. Totuși, la pauză Gran Canaria avea un avantaj minim, scor 57-54.

Deși părea că gazdele se vor distanța din nou după revenirea de la cabine, două aruncări de trei puncte reușite de căpitanul clujenilor, Patric Richard, au adus-o pentru prima dată pe U-BT în avantaj. Campioana României a ținut de avantajul fragil pe care îl avea, iar cu 10 minute înainte de final, tabela indica 77-73 în favoarea oaspeților.

Chiar dacă Gran Canaria a preluat din nou conducerea în ultimul sfert, Mihai Silvășan a simțit momentul nefavorabil, a cerut time-out, iar jucătorii săi au revenit la conducere. Cu puțin peste 17 secunde până la final, scorul era egal la 98, Bryce Jones a avut șansa de a aduce victoria, dar a ratat de la distanță, iar duelul a continuat.

În prelungiri, campioana României a avut puterea mentală de a nu renunța nicio secundă. Aruncările libere ratate de Albicy păreau a fi lovitura decisivă în moralul gazdelor, dar Brussino a egalat la 111 când nimeni nu se mai aștepta. Mokoka a ratat aruncarea decisivă, dar Cățe a fost acolo și a împins mingea în coș pentru o victorie senzațională, scor 113-111 pentru U-BT Cluj-Napoca pe terenul deținătoarei trofeului EuroCup.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Jarell Eddie (24 de puncte, 5 recuperări), urmat de Emi Cățe (23 de puncte, 10 recuperări) și Patrick Richard (23 de puncte, 6 pase decisive). 

Comenteaza