Foto O legendă a voleiului feminin s-a întors acasă după 27 de ani. La Cluj-Napoca

O legendă a voleiului feminin s-a întors acasă după 27 de ani. La Cluj-Napoca

Cristina Pîrv, fosta mare internațională a României, s-a stabilit la Cluj-Napoca, cu cei doi copii ai săi, după ce a divorţat de legendarul brazilian Gilberto Amauri de Godoy Filho („Giba”), unul dintre cei mai mari jucători din istorie, încă din 2012. 

„Ne-am întors în luna august, anul trecut, în 2018. M-am stabilit la Cluj-Napoca. Și sunt foarte bucuroasă. Aveam mare nevoie să vin acasă, după 27 de ani de stat afară. Multă lume m-a speriat, că «de ce te-ai întors?» Toată lumea crede că dincolo sunt numai flori, numai petale. Deși eu peste tot am stat foarte bine, aveam mare nevoie să-mi regăsesc rădăcinile. 

Deocamdată sunt aici la Cluj, sunt aproape de familia mea, maică-mea care este la Turda, neamurile sunt pe-aici prin zonă. Am fost și la București puțin, deci nu am văzut foarte multe. Am și fost un pic la Galați, am mai mers la Zalău la ceva meciuri, la Câmpia Turzii, deci m-am integrat puțin și în lumea voleiului, să văd ce mai e pe aici cu ochii.

Nu numai să citești sau să auzi. Să fii prezent e altceva. Sunt OK. Eu spun că sunt foarte bine. Am văzut aici la Cluj că este în dezvoltare orașul. Se fac investiții. Și ca oraș, cultură, facultăți, e OK. Sunt avansați, nu lipsește nimic din ce e dincolo", a declarat Cristina Pîrv pentru doarvolei.ro. 

O legendă a voleiului feminin s-a întors acasă după 27 de ani. La Cluj-Napoca

O legendă a voleiului feminin s-a întors acasă după 27 de ani. La Cluj-Napoca

INTERVIUL integral, AICI! 

Fiica sa, Nicoll (14 ani) este voleibalistă la cadetele de la LPS Cluj, în timp ce fiul său, Patrick (10 ani) este portar la fotbal copii, la Luceafărul Cluj.

Cristina Pîrv (născută în 29 iunie 1972, la Turda) a anunțat că vrea să se implice în dezvoltarea voleiului în România, pentru că există potențial, iar experiența ei în volei și în managementul sportiv o poate ajuta să contribuie la revigorarea acestui sport. Nu exclude ideea înființării unei academii de volei.

Ea a făcut parte din Romania Women's national volleyball team în anul 1994 FIVB Volleyball Women's World Championship în Brazilia. În anul 2002 a făcut parte din FIVB Volleyball Women's World Championship în Germania și în anul 2001 Women's European Volleyball Championship

Cluj-Napoca va găzdui Campionatul European feminin din 2021

Candidatura României pentru organizarea Campionatului European de Volei Feminin din 2021 a fost acceptată de Confederația Europeană de Volei. Competiţia ar urma să aibă loc la Cluj-Napoca, costurile fiind estimate la 1,5 milioane de euro. "Abia în 2019, într-o şedinţă a Comitetului Executiv, vom fi prezentaţi ca organizatori ai competiţiei", a declarat preşedintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vişan.

Comenteaza