Nu e Stevens, e Daum. FRF a bătut palma cu un antrenor german, care va debuta oficial la Cluj

Nu e Stevens, e Daum. FRF a bătut palma cu un antrenor german, care va debuta oficial la Cluj
A fost la un pas de a semna cu Huub Stevens, dar s-a reorientat. Federaţia Română de Fotbal îl instalează selecţioner pe Christoph Daum, care se află deja la Bucureşti.

Antrenorul german Christoph Daum (62 de ani) a sosit miercuri seara la Bucureşti şi a fost numit noul selecţioner al naţionalei României. El îi va lua locul lui Anghel Iordănescu, cel care i-a condus pe tricolori la turneul final din Franţa. Daum va avea un contract pe doi ani și un salariu de peste un milion de euro, portivit cotidianului Bild. Germanul e la prima experiență în fruntea unei echipe naționale.

4

septembrie va fi data debutului lui Daum pe banca naționalei: "tricolorii" vor începe la Cluj campania pentru CM 2018, contra Muntenegrului.

Daum a câștigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992 şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, apoi titlul cu Beşiktaş, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum și eventul cu Austria Viena, în 2003.

În afara performanțelor indubitabile, numele antrenorului, care ultima dată a antrenat la Bursaspor, în 2014, a fost legat și de un imens scandal care a bulversat lumea fotbalului mondial în vara lui 2000. Pe vremea în care o pregătea pe Bayer, Christoph Daum a primit oferta de a deveni selecționer al Germaniei. Totul era pus la punct, dar înţelegerea a căzut după ce în spaţiul public a apărut informaţia că antrenorul ar consuma droguri. Daum a negat inițial, dar a recunoscut totul un an mai târziu, după ce a fost pus în fața unor probe clare.

Germanul nu e cel dintâi străin care conduce reprezentativa României. Precedentul e însă vechi, din 1934, când actorul austriac Iosif Uridil a stat un singur meci pe banca "tricolorilor", la Mondialul disputat în Italia, 1-2 contra Cehoslovaciei.

Secunzii Daniel Isăilă și Ionuț Badea vor continua, iar celor doi li se va alătura belgianul Rudi Verkempinck, cu care Daum a lucrat la Bruges și Bursa.

 

 

Comenteaza