Notele ZIUA, după victoria Universității cu Academica Clinceni. Gavra și Coman, eroii din derby

Notele ZIUA, după victoria Universității cu Academica Clinceni. Gavra și Coman, eroii din derby
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” s-au impus cu 3-0, în cel mai important meci al etapei și au urcat pentru prima dată în acest sezon pe podiumul Ligii 2.

Deși au fost eliminați dramatic din Cupa României, clujenii traversează o perioadă excelentă în campionat. Formația pregătită de Mircea Cojocaru se află la al nouălea meci consecutive fără înfrângere și la a treia victorie consecutivă, fără gol primit. Jocul bun este reflectat și în clasament, unde “studenții” au urcat pe podium, pe locul ce asigură prezența la barajul de promovare în Liga 1.

Cosmin Dur-Bozoancă – nota 8. Oaspeții nu au amenințat serios poarta Universității, singura sarcină a goalkeeper-ului fiind să coordoneze defensiva, la puținele incursiuni ale Clinceniului în jumătatea adversă.

Alexandru Coman – nota 9. Fotbalistul crescut de Rapid s-a integrat perfect în sistemul clujenilor și se află la a doua etapă consecutivă în care marchează.

Octavian Abrudan – nota 7. Fundașul central a avut un meci bun, în care s-a achitat foarte bine de sarcinile sale.

Andrei Cordoș – nota 7. Stoperul “studenților” a avut o evoluție care a oferit siguranță colegilor săi.

Dan Berci – nota 6. Tânărul apărător lateral a evoluat în nota sa obișnuită, fără să contribuie la faza ofensivă.

Gabriel Giurgiu – nota 8. Experimentatul mijlocaș a fost “motorul” echipei clujene și cel care a părut că se află pe tot terenul.

Laszlo Sepsi – nota 7. Deși a evoluat la mijloc, fostul internațional a avut o evoluție bună și și-a îndeplinit sarcinile trasate de antrenor.

Carol Taub – nota 8. Poziția mai avansată îi convine fotbalistului venit de la ASU Poli, care a reușit o nouă pasă de gol.

Iuliu Hațiegan – nota 5. Tânărul mijlocaș de bandă nu a părut că este conectat la miza partidiei și a fost schimbat după prima repriză.

Cristian Gavra – nota 9. Golgheterul Universtității Cluj și-a făcut din nou datoria și a ajuns la nouă reușite în acest sezon, în campionat.

Dorin Goga – nota 7. Căpitanul clujenilor a gestionat perfect rolul de playmaker și a construit faze pentru colegii săi.

Cristian Ene – nota 6. Introdus în minutul 46, în locul lui Hațiegan. Deși a evoluat din nou în bandă, jocul său i-a oferit mai multe spații lui Alexandru Coman.

Marius Coman – nota 5. Introdus în minutul 78, în locul lui Gavra. Atacantul clujenilor nu a avut timp să se remarce în perioada petrecută pe teren.

Octavian Ursu – fără notă. Introdus în minutul 87, în locul lui Goga. A marcat ultimul gol al partidei.

Mircea Cojocaru – Nota 8 – Echipa arată un joc mai bun decât în prima parte a sezonului, iar fotbaliștii intră pe teren cu o mai mare dorință de victorie.

După succesul împotriva Academicii Clinceni, “Șepcile roșii” au urcat pe locul trei în clasament, cu 33 de puncte. Pentru Universitatea urmează un nou derby, împotriva Sportului Snagov.

Comenteaza