Notele ZIUA, după succesul CFR-ului de la Giurgiu. Clujenii mai au nevoie de un punct pentru a câștiga un nou titlu

Notele ZIUA, după succesul CFR-ului de la Giurgiu. Clujenii mai au nevoie de un punct pentru a câștiga un nou titlu
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa pregătită de Dan Petrescu s-a impus categoric pe terenul Astrei, scor 5-1 și titlul de campioană este din ce în ce mai aproape de formația din Gruia.

Pe stadionul pe care remiza în urmă cu două săptămâni și pierdea calificarea în finala Cupei, CFR Cluj a făcut un meci foarte bun. “Feroviarii” au practicat un joc mai ofensiv decât de obicei, în fața unei formații care a părut că nu își merită locul în play-off. Mijlocașii campioanei au dominat jocul, iar în lipsa lui Țucudean, Omrani a fost cel care a dus greul în atac, secondat de Costache și Deac. Formația din Gruia mai are nevoie de un singur punct în ultimele două etape pentru a sărbători o performanță istorică, al doilea titlul consecutiv.

Giedrius Arlaukis – Nota 6. Deși în general jocul său conferă siguranță echipei, în partida de la Giurgiu, lituanianul nu a părut conectat la meci.

Cristian Manea – Nota 7. După un început bun de meci, în care a lovit și bara, fundașul dreapta a avut o evoluție ștearsă.

Paulo Vinicius – Nota 8. Brazilianul a fost din nou de netrecut, fiind liderul celei mai bune apărări din Liga 1.

Kevin Boli – Nota 8. La fel ca și colegul său din centrul defensivei, francezul a avut o evoluție sigură, fără greșeli importante.

Mario Camora – Nota 8. Căpitanul CFR-ului a evoluat în nota sa obișnuită și a fost prezent în faza ofensivă, de câte ori s-a ivit ocazia.

Damjan Djokovic – Nota 9. Unul dintre cei mai constanți jucători din Liga 1, croatul a făcut un meci excelent la Giurgiu și a reușit să înscrie de două ori.

Mihai Bordeianu – Nota 7. Mijlocașul a alergat din nou mult, însă nu s-a remarcat cu nimic în partida împotriva Astrei.

Juan Culio – Nota 6. Deși a pasat decisiv la primul gol al lui Djokovic, argentinianul a făcut un fault inutil, care a dus la acordarea unui penalty pentru gazde.

Ciprian Deac – Nota 7. Internaționalul român și-a asumat rolul de playmaker pentru clujeni și a coordonat atacul “feroviarilor”.

Billel Omrani – Nota 8. Trimis din nou în poziția de atacant, francezul a reușit să deschidă scorul și să paseze decisiv la al doilea gol al lui Djokovic.

Valentin Costache – Nota 8. Tânărul jucător de bandă a crescut de la meci la meci și devine un pretendent serios la un post de titular.

Adrian Păun – Nota 6. Introdus în minutul 75, în locul lui Costache. Fotbalistul din flancul stâng a avut puțin timp la dispoziție, însă se poate lăuda cu rolul de coautor la penultima reușită a campioanei.

George Țucudean – Nota 5. Introdus în minutul 77, în locul lui Deac. Golgheterul clujenilor nu s-a remarcat cu nimic în perioada petrecută în teren.

Ovidiu Hoban – fără notă. Introdus în minutul 84, în locul lui Culio. A închis tabela cu o execuție superbă.

Dan Petrescu – Nota 8. Tehnicianul revenit la începutul play-off-ului e aproape de un nou titlu cu formația din Gruia.

În urma victoriei de la Giurgiu, CFR Cluj a acumulat 47 de puncte, cinci mai mult decât FCSB. Pentru clujeni urmează duelul de pe propriul teren, împotriva celor de la CS U Craiova. Partida este programată duminică, 12 mai, de la ora 21:00.

Comenteaza