Notele ZIUA, după al doilea succes al Universității Cluj în noul an. Axente a adus victoria “studenților”

Notele ZIUA, după al doilea succes al Universității Cluj în noul an. Axente a adus victoria “studenților”
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Formația clujeană s-a impus la limită, scor 1-0, în partida cu Poli Timișoara și a urcat pe ultima treaptă a podiumului din eșalonul secund.

După ce au început anul cu o victorie, scor 2-0, la Petroșani cu Energeticianul, elevii lui Bogdan Lobonț au revenit cu un succes pe Cluj Arena. Deși jocul nu a impresionat, “studenții” s-au impus grație golului marcat de Mircea Axente, în startul actului secund. Până la final, “Șepcile roșii” au gestionat bine meciul și au reușit să conserve avantajul obținut. Victoria cu Poli Timișoara a fost cu atât mai importantă, cu cât le-a asigurat clujenilor și un loc pe podiumul Ligii a 2-a.

Cosmin Dur-Bozoancă – Nota 7. Tânărul goalkeeper a avut o evoluție bună și și-a salvat echipa de fiecare dată.

Ionuț Ursu – Nota 6. Fundașul a evoluat bine împotriva timișorenilor și nu a comis greșeli în defensivă.

Octavian Abrudan – Nota 6. Experimentatul stoper a fost cel care a coordonat apărarea “studenților” în duelul de pe Cluj Arena.

Dan Berci – Nota 6. Deși a jucat în centrul defensivei, fotbalistul Univeristății Cluj s-a achitat bine de sarcinile sale.

Tiberiu Căpușă – Nota 6. A avut o evoluție solidă în banda dreaptă a terenului și a făcut ambele faze.

Gabriel Giurgiu – Nota 7. Deși nu s-a văzut de multe ori în joc, mijlocașul a ajutat atât compartimentul defensiv, cât și pe cel ofensiv.

George Florescu – Nota 6. A încercat să fie jucătorul care face diferența la mijlocul terenului și a livrat pase bune colegilor din atac.

Carol Taub – Nota 7. A alergat mult pe toată durata partidei și a pasat decisiv la golul Universității Cluj.

Dorin Goga – Nota 6. Căpitanul clujenilor a fost o prezență energică în ofensivă și a fost aproape de a marca în mai multe rânduri.

Cristian Gavra – Nota 6. Golgheterul “studenților” din acest sezon a fost activ în prima parte și a amenințat de mai multe ori poarta adversă.

Mircea Axente – Nota 8. Aflat la primul său meci ca titular, atacantul sosit de la Dinamo a înscris pentru a doua oară în tot atâtea meciuri pentru Universitatea Cluj.

Iuliu Hațiegan – fără notă. Introdus în minutul 82, în locul lui Căpușă.

Alexandru Coman – fără notă. Introdus în minutul 83, în locul lui Gavra.

Nicolae Pîrvulescu – fără notă. Introdus în minutul 90+3, în locul lui Goga.

Bogdan Lobonț – Nota 7. Clujenii se află la a treia victorie cu fostul internațional pe bancă, dar jocul formației nu este unul spectaculos. Antrenorul preferă o abordare mai pragmatică, dar care aduce rezultate.

În urma victoriei împotriva Politehnicii Timișoara, “Șepcile roșii” au acumulat 50 de puncte și au urcat pe locul al doilea în ierarhia eșalonului secund. În runda următoare, clujenii se vor deplasa la Oradea pentru duelul cu Luceafărul.

Comenteaza