”Nemuritorul Dan”. Întâmplările incredibile din cariera lui Petrescu

”Nemuritorul Dan”. Întâmplările incredibile din cariera lui Petrescu
Se spune că în viață ”ce nu te doboară, te face mai puternic”. Dan Petrescu a jucat ani buni în Premier League, deși s-a confruntat cu diferite probleme de sănătate.

Într-un interviu acordat pe gsp.ro, Gică Popescu (50 ani) a dezvălui că "Bursucul" nu trecuse de vizita medicală când s-a transferat în Anglia.

"Petrescu e cel mai strâmb jucător. În Anglia, a semnat antrenorul ca să poată să-l transfere. Calități fizice n-a avut. Poate nu înțelegeți: el avea probleme medicale mari! El nu poate nici acum să-şi țină picioarele drepte, că are un picior mai mare și unul mai mic, șoldurile cu probleme... Gâtul! Cum bea un pahar cu apă rece sau sufla vântul mai tare, i se umflau amigdalele. Și a făcut performanță la cel mai înalt nivel doar pe seriozitate. Eu i-am tot zis "Băi, tu ești un fenomen!". Lumea nu știe, eu am stat cu el în cameră de la 16 ani. Știu foarte bine cât s-a chinuit. Pentru Petrescu, chapeau!", a spus fostul său coleg din "Generația de Aur".

Fostul căpitan al Barcelonei își amintește ce exerciții obișnuia să facă Petrescu înainte și după antrenamente.

"Ca antrenor e cum a fost ca jucător. Mă teroriza cu stretchingul (o tehnică de întindere a mușchilor într-un mod natural, care constă în izolarea unui grup de mușchi și exersarea acestora - n. red.)! A învățat în Italia să facă posturi, îl găseam seara în cameră cu picioarele pe pereți", a adăugat Popescu.

Dan Petrescu (49 ani) a jucat la 6 cluburi din străinătate - Foggia și Genoa (Italia), respectiv Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City și Southampton (toate din Anglia). La echipa națională, Petrescu a strâns 95 de selecții și a marcat 12 goluri. A înscris câte un gol la două ediții de Campionat Mondial. Primul l-a reușit contra naționalei Statelor Unite (1-0/1994), iar al doilea cu Anglia (2-1/1998).

Din vara acestui an, Dan Petrescu se află pe banca lui CFR Cluj. Sub comanda sa, ardelenii ocupă locul 1 în campionat, cu 32 puncte. "Feroviarii" au strâns 10 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere.

Comenteaza