Naționala U23, umilită de Coreea de Sud în cel de-al doilea joc de la Olimpiadă

Naționala U23, umilită de Coreea de Sud în cel de-al doilea joc de la Olimpiadă
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționata pregătită de Mirel Rădoi a cedat în fața reprezetativei asiatice, scor 0-4, în cel de-al doilea meci din grupele turneului olimpic de fotbal. 

Partida de la Kashima a început echilibrat. Totuși, coreeni au "turat" rapid motoarele și au avansat spre poarta "tricolorilor". Deși România a ținut mai mult de minge, asiaticii au fost cei care au bifat mai multe ocazii de a marca. Mai întâi, în minutul 11, Aioani a avut un reflex excelent și și-a salvat echipa. J

ucătorii din Coreea de Sud au continuat să preseze, în timp ce elevii lui Mirel Rădoi au întâmpinat probleme serioase la construcție. În cele din urmă, eforturile asiaticilor au dat roade, iar căpitanul Marius Marin a greșit și a deviat în propria poartă o centrare a lui Lee Dong Jun. 

Imediat după golul primit, "tricolorii" au avut parte de minute bune și puteau chiar restabili egalitatea. Ciobanu putea profita de o lovitură liberă indirectă din careul adversă, însă l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul Song Bum-Keun. 

Pe finalul primei părți, coreenii au revenit în ofensivă, iar Won Du-Jae putea majora diferența după o acțiune furmoasă în apropierea careului României. Mai mult, Aioani a fost aproape de a repeta greșeala lui Marin, însă s-a repliat rapid. 

Situația naționalei olimpice s-a înrăutățit în ultimele secvențe ale reprizei, când Ion Gheorghe a fost eliminat după ce a încasat al doilea cartonaș galben. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0 pentru Coreea de Sud. 

La revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după același scenariu. Reprezentativa asiatică a continuat să preseze, în timp ce românii au părut copleșiți. În primul sfert de oră de la reluare, Aioani a fost din nou eroul echipei naționale, după ce a salvat în două rânduri în fața adversarilor. 

Cu toate acestea, minutul 59 a adus cel de-al doilea gol al coreenilor, înscris de Lee Dong-Gyeong, care a profitat și de o deviere. În ciuda faptului că nu mai aveau nimic de pierdut, "tricolorii" au reușit în puține rânduri să iasă din propria jumătate. 

În ciuda schimbărilor efectuate de Mirel Rădoi, a doua parte a reprizei secunde le-a aparținut tot asiaticilor, Aioani fiind cel care a limitat proporțiile scorului. Totuși, cu șase minutea înainte de finalului timpului regulamentar, Grigore a faultat în careu, iar Lee Kangin a transformat lovitura de pedeapsă (84).

Tot mijlocașul Valenciei a fost cel care a înschis tabela, cu un gol înscris în minutul 90. Astfel, România a pierdut în fața Coreei de Sud, scor 0-4, în cel de-al doilea meci de la Olimpiadă. 

Comenteaza