Naționala olimpică a ratat calificarea în sferturile turneului de la Tokyo. România a obținut doar o remiză cu Noua Zeelandă

Naționala olimpică a ratat calificarea în sferturile turneului de la Tokyo. România a obținut doar o remiză cu Noua Zeelandă
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționata pregătită de Mirel Rădoi a încheiat la egalitate ultimul joc de la Olimpiadă, scor 0-0, și s-a clasat pe locul al treilea în Grupa B.

Ritmul a fost unul alert în primele secvențe ale jocului de la Sapporo. Ambele formații au căutat un gol rapid, care să deblocheze tabela. România a avut prima oportunitate în minutul 11, când Florescu a intrat în careu din flancul drept și a șutat în bară.

Treptat, cele două echipe au pierdut din turație, iar “tricolorii” au cedat deliberat posesia. Neozeelandezii au dominat partida, în timp ce elevii lui Mirel Rădoi au încercat să dea lovitura pe contraatac.

Totuși, ocaziile au venit la poarta lui Aioani. Mai întâi goalkeeper-ul român a respins de la rădăcina barei un șut trimis de Wood din lovitură liberă (31). Apoi, același experimentat atacant a reluat cu capul în urma unui corner, dar portarul României a fost la post. Astfel, scorul pauzei al Sapporo a fost 0-0.

La revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după același scenariu. Cu toate acestea, treptat, România a avansat, iar după o oră de joc, portarul Woud a salvat de pe linia porții mingea trimisă de căpitanul Marin. “Tricolorii” au continuat să pună presiune, însă goalkeeper-ul neozeelandez a părut imbatabil.

În minutul 71, Rațiu a trimis bine cu capul după o centrare venită din flancul stâng, însă același Woud s-a opus. Odată cu trecerea timpului, Noua Zeelandă s-a retras în propria jumătate, în timp ce elevii lui Mirel Rădoi au atacat, însă fără să reușească acțiuni periculoase.

În cele din urmă, ultima partidă din grupele turneului olimpic s-a încheiat 0-0, iar România a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Comenteaza