Naționala de tineret remizează cu Germania și ratează calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European

Naționala de tineret remizează cu Germania și ratează calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Parcursul formației conduse de Adrian Mutu la turneul final s-a oprit în faza grupelor, după 0-0 în fața selecționatei U21 a Germaniei.

“Micii tricolori” au început curajul jocul și au pus presiune pe adversarii încă din primele secvențe ale partidei. În minutul 4, Mățan a luat o acțiiune pe cont propriu și a șutat bine din marginea careului, însă balonul a lovit bara porții germane. Treptat, meciul s-a echilibrat, iar naționala germană a avansat în jumătatea României.

Schlotterbeck a semnat prima ocazie a Germaniei, însă a trimis mingea peste poartă în urma unui corner (20). Imediat după jumătatea reprizei, Klimowicz a profitat de o neatenție în defensiva “micilor tricolori”, l-a lobat pe Vlad, dar Pașcanu a respins de pe linia porții (24).

Andrei Vlad și-a salvat echipa în două rânduri, în fața lui Berisha și a lui Nmecha, în timp ce românii au întâmpinat probleme în a ieși din propria jumătate. Jocul s-a desfășurat după același scenario până la finalul primei părți, însă scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund le-a aparținut tot germanilor, care au continuat să pună presiune. Totuși, la finalul primei ore de joc, elevii lui Adrian Mutu au avut parte de minute bune și au încercat să înscrie un gol nesperat. Ciobanu a avut șansa de a înscrie la fel ca în partida cu Olanda, însă a trimis direct în brațele portarului, dintr-o poziție bună (65).

Germania a revenit în ofensivă, iar presiunea a dat rezultate. În minutul 70, mingea l-a lovit în mână pe Oaidă, iar arbitrul a dictat penalty. “Micii tricolori” au avut noroc, iar Nmecha a trimis în bară (72). Trei minute mai târziu, Vlad a intervenit salvator în fața lui Burkhardt, iar românii sperau în continuare la calificare.

Ultimele 10 minute au aparținut naționalei României, care s-a aruncat spre poarta adersă. Germanii au aglomerat în zona centrală și au profitat de lipsa de talie a echipei conduse de Adrian Mutu. În minutul 89, Germania a forțat victoria, iar fundașul Pieper a lovit transversala cu o lovitură de cap. Până la final, niciuna dintre formații nu a mai reușit să înscrie, iar România a ratat calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European.

Comenteaza