Mureşan, „graţiat": mijlocaşul a revenit la prima echipă, dar va pleca la finalul sezonului

Mureşan, „graţiat
Gabi Mureşan s-a întâlnit luni cu oficialii CFR-ului şi a primit acceptul de a se pregăti cu echipa mare, după ce fusese anunţat anterior de preşedintele clubului că nu mai are ce căuta la antrenamente.

Fotbalistul a fost şi amendat cu 8.000 de euro pentru cartonaşul roşu încasat în meciul cu Astra, în Cupa României. În vară, Mureşan va părăsi, cel mai probabil echipa „feroviară" şi va da curs unei propuneri din străinătate. Jucătorul a refuzat în 2011 o ofertă din China.

În minutul 30 al partidei cu Astra Giurgiu, din Cupa României (0-0), Gabi Mureşan a primit direct cartonaşul roşu şi şi-a lăsat echipa în inferioritate. El se află la a doua eliminare din acest sezon şi la a zecea de când evoluează la CFR Cluj. Imediat după meci, fotbalistul a fost anunţat de preşedintele Iuliu Mureşan că nu mai are ce căuta la prima echipă. Oficialul i-a transmis să plece la formaţia secundă, în liga a IV-a şi a refuzat să-i asculte explicaţiile.


Mijlocaşul defensiv nu a primit, însă, nici o hârtie oficială din partea clubului, prin care să fie anunţat că nu mai face parte din lot! Ieri, conducerea l-a chemat din nou la discuţii şi s-a ajuns la un acord ca Mureşan să se pregătească în continuare sub comanda lui Eugen Trică. El a fost şi amendat cu 8000 de euro pentru eliminarea din meciul cu Astra. Viitorul său la echipe e incert, iar în vară, fotbalistul ar putea da curs unor oferte din străinătate.

În 2011, Gabi Mureşan a fost la un pas să plece în China, la Chgangchun Yatai, dar transferul a căzut în ultimul moment din cauza unor clauze impuse de chinezi în contract. "Cluburile s-au înţeles, m-am înţeles şi eu cu chinezii. M-au nemulţumit unele clauze din contract. Nu mă puteam adresa la FIFA. Dacă luam cartonaş galben, rămânea la latitudinea lor cu cât mă amendează. Te amendau cu cât doreau ei. M-am gândit că rămân cu 500.000 de euro pe care îi luam la semnătură şi apoi ce fac? Mă duc cu familia acolo. Mă întorc acasă, mă suspendă, nu mai joc vreo doi ani. Dacă era contractul corect, mergeam. Normal că s-au supărat conducătorii de la CFR, dar le-a trecut", a povestit fotbalistul atunci, într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ.

Acesta s-a mai aflat în conflict cu conducerea clubului în 2010, când a fost anunţat că remuneraţia îi va fi micşorată pentru lipsa de rezultate. Fotbalistul a atacat decizia la Comisiile Ligii şi a câştigat, iar în final, a căzut şi la pace cu conducătorii CFR-ului. La începutul acestui sezon, jucătorul a intrat din nou în gura şefilor, după un cartonaş roşu încasat în etapa a IV-a, la Galaţi. „Gabi ne-a lăsat de multe ori în 10, nici nu mai ştiu de câte ori a fost eliminat. El trebuie să îşi schimbe atitudinea, nu se mai poate în acest fel", l-a criticat la acea vreme preşedintele Iuliu Mureşan.

Gabi Mureşan a debutat în prima ligă la 23 de ani, într-un meci Pandurii-Gloria Bistriţa, sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău. În carieră a mai jucat la Mobila Sovata şi Gaz Metan Mediaş, bifând şase prezenţe şi în echipa naţională a României. Mijlocaşul a contribuit decisiv la câştigarea tuturor trofeelor din visteria clubului, 8 la număr (3 titluri, 3 cupe şi 2 supercupe).

Comenteaza