Motivul pentru care Lobonț a ales Universitatea Cluj

Motivul pentru care Lobonț a ales Universitatea Cluj
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

La prima experiență ca antrenor, fostul portar are misiunea de a conduce echipa clujeană spre promovarea în Liga 1.

După o vastă carieră la cluburi importante din fotbalul european, dar și 86 de meciuri în Naționala României, Bogdan Lobonț a acceptat prima aventură în cariera de antrenor. În primul meci ca tehnician al Universității Cluj, fostul internațional a condus echipa spre o victorie cu 3-1, împotriva unei contracandidate la promovare, Chindia Târgoviște.

Într-un interviu pentru publicația italiană Corriere dello Sport, Lobonț a explicat motivele pentru care a ales să își înceapă cariera de antrenor pe banca “Șepcilor roșii”. “Am mers la Universitatea Cluj pentru că vreau să antrenez şi pentru că vreau să îi ofer fotbalului din România experienţa pe care am acumulat-o în perioada lungă petrecută în străinătate.

Mai este şi un al treilea motiv. La Roma eram la mine acasă. Cei nouă ani și jumătate nu pot fi uitaţi şi nici nu îi pot descrie într-un singur interviu, dar vine vremea când copilul trebuie să plece de acasă, nu? Altfel rămâne în zona de confort. Însă, la un moment dat, mă voi întoarce”, a precizat fostul goalkeeper.

Universitatea Cluj începe pregătirile pentru noul sezon în 10 ianuarie. Clujenii vor efectua și un stagiu de pregătire în Turcia și apoi vor reveni la lupta din Liga 2, unde ocupă locul al patrulea, cu 44 de puncte, două mai puțin decât liderul Sportul Snagov.

Comenteaza