Mondialul de Karate bate la ușă. Ce surprize îi așteaptă pe spectatorii clujeni

Mondialul de Karate bate la ușă. Ce surprize îi așteaptă pe spectatorii clujeni
Campionatul Mondial de Karate Fudokan 2017 va debuta weekendul viitor, la Cluj. Pe lângă sutele de lupte care vor avea loc la Sala Polivalentă, organizatorii au pregătit o mulțime de surprize pentru spectatori.

În zilele competiției, publicul clujean va putea vedea uo combinaţie spectaculoasă între karate și balet, spargeri de cărămide, lupte de taekwondo, dar și o demonstrație a trupelor speciale.

"În festivitatea de deschidere, programată vineri, de la ora 17:00, vom avea Fusion Art. Este un moment plăcut și agreat, atât de noi ca organizatori, cât și de cei care au vrut să vină cu această contribuție. Este o îmbinare între balet și karate. Pe 4 noiembrie vor fi demonstrații de spargeri (de cărămizi, n. red.).

Invitatul nostru special este Cornel Mușat, primul campion mondial din România. După amiază urmează o demonstrație a colegilor noștri de la taekwondo. Este un grup din Italia. Duminică avem o demonstrație a trupelor speciale.

Este o surpriză ce vor face și sunt convinsă că nu ne vor dezamăgi nici pe noi, nici publicul. Îi așteptăm pe clujeni să vadă aceste momente", a declarat, la Realitatea FM Cluj, Monica Budușan, antrenor la secția de karate din cadrul clubului Voința Cluj și unul dintre organizatori.

Campionatul Mondial de Karate Fudokan va avea loc în perioada 3-5 noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Biletele sunt disponibile online pe site-ul ghidlocal.com. Un bilet pentru o zi de concurs are preţul de 12 lei, iar un „tournament pass", abonament valabil pe toată durata competiţiei, costă 30 de lei.

Pentru copiii până la 14 ani, accesul este gratuit. Competiția va reuni 2.000 de sportivi din 44 de țări, care se vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori. Aceasta va avea categorii de copii, juniori, tineret, seniori, dar și o întrecere oldies, pentru karatiștii cu state mai vechi.

În cele trei zile de Campionat Mondial, în Sala Polivalentă vor fi amenajate 12 suprafeţe de concurs (tatami) pe care sportivii vor urca în drumul lor spre finală. 480 de lupte vor avea loc în concurs.

Pentru câştigarea unei medalii, fiecare luptător sau luptătoare va trebui să iasă învingător sau învingătoare din 32 de confruntări în care "singurul adversar cu adevărat puternic eşti tu însuţi", aşa cum le place acestor sportivi să spună.

Evenimentul va avea și un scop caritabil. 30% din suma obținută de pe fiecare tichet va fi donată Casei de Copii Aksza, care găzduiește 14 copii abandonați. Asociația le oferă cazare permanentă, hrană, vestimentație și facilități de educare, în vederea reintegrării lor în societate. România este actuala deținătoare a titlului mondial, iar principalele adversare la acest turneu vor fi Rusia, Belarus și Polonia.

Comenteaza