Miriuță nu ar refuza Naționala: ”Sunt deschis la discuții”. Ce șanse le dă ”tricolorilor” în Polonia

Miriuță nu ar refuza Naționala: ”Sunt deschis la discuții”. Ce șanse le dă ”tricolorilor” în Polonia
Vasile Miriuță (48 ani) își caută echipă după despărțirea de CFR Cluj. Fostul tehnician al ”feroviarilor” nu ar refuza Naționala în cazul unei oferte din partea Federației.

Miriuță și-a luat la revedere de la foștii săi elevi vineri dimineața. "Feroviarii" s-au reunit pentru pregătirea noului sezon. Și-ar fi dorit să continue în Gruia și în sezonul următor, cu gândul de a se bate la campionat. Mai avea contract până în vara lui 2018. Miriuță a fost anunțat, însă, în urmă cu o săptămână că va fi înlocuit. Cu o zi înainte de a primi vestea respectivă, fusese reconfirmat pe banca ardelenilor prin vocea președintelui Iuliu Mureșan.

Cu toate acestea, Miriuță e gata să o ia de la capăt. E deschis la orice discuții. Nu ar refuza nici Naționala României, în cazul unei oferte din partea Federației. Sâmbătă, de la ora 21:45, la Varșovia, "tricolorii" vor da piept cu Polonia în etapa a 6-a din preliminariile CM 2018. România ocupă locul 4 în Grupa E, cu 6 puncte. Selecționata lui Lewandowski este prima în grupă, cu 13 puncte. Tot în aceeași zi, Dan Petrescu va fi prezentat oficial la CFR Cluj.

Domnule Miriuță, ce planuri aveți în acest moment?

Probabil voi pleca într-o minivacanță cu familia. Azi mi-am luat la revedere de la băieți, așa mi s-a părut normal.

Credeți că CFR are șanse la titlu cu noile achiziții, plus venirea lui Dan Petrescu?

CFR-ul poate să se bată la titlu, și în acest sezon se putea face mult mai mult. Nu știu ce jucători au mai venit. N-am întrebat.

O să rămâneți în Liga 1 sau luați în calcul și campionatele străine?

Sunt deschis la discuții, și din țară, și din afară.

Dacă ați fi contactat de Federație pentru a prelua banca Naționalei, ați accepta?

Orice e posibil.

Ce șanse credeți că au "tricolorii" în următorul meci din preliminariile CM 2018, cu Polonia?

Un meci greu, șansele sunt puține, chiar mici. Dar dacă prindem o zi bună, o formă bună, nu se știe. Polonia pleacă ca favorită. Nu cred că mai poate pierde prima poziție. Dacă va câștiga mânie, va fi calificată la Mondial. Un egal nu ne-ar ajuta. Ar fi mai greu, ne-am îndepărta (de locul 2, care duce la baraj - n. red.).

Credeți că acest joc poate fi decisiv și pentru selecționerul Daum?

Nu știu, depinde ce vor hotărâ cei de la Federație. Important e ca Naționala să joace bine mâine. Meciul cu Polonia e cel mai important.

Aveți vreun regret față de perioada petrecută în Gruia?

Nu, n-am niciun regret. M-am simțit foarte bine. Le mulțumesc fanilor că au fost alături de mine și de echipă, sper să o susțină în continuare.

Miriuță a terminat pe locul 4 cu CFR în acest sezon. A fost al doilea mandat al tehnicianului român pe banca "feroviarilor". A mai pregătit formația din Gruia în 2014. De-a lungul carierei, a mai antrenat Energie Cottbus, Ceahlărul Piatra Neamț, Gyor, ASA Târgu-Mureș. Deși e născut în România, Miriuță a îmbrăcat tricoul Naționalei Ungariei, pentru care a strâns 9 selecții și un gol în intervalul 2000/03.

Comenteaza