Mircea Sandu cere Argentinei să vină la Bucureşti, deşi federaţia de la Buenos Aires a decis să nu se prezinte

Mircea Sandu cere Argentinei să vină la Bucureşti, deşi federaţia de la Buenos Aires a decis să nu se prezinte
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a trimis o scrisoare omologului său argentinian Julio Grondona, prin care îi cere "expres" să aducă naţionala la Bucureşti, pentru amicalul din 10 august, şi că alţi adversari ar putea fi Portugalia sau Franţa.

"Acest meci cu Argentina a fost angajat din octombrie 2010, cu agenţia împuternicită a federaţiei argentiniene pentru meci. Are clauze foarte clare, prezenţa celei mai bune echipe: Messi, Tevez, Higuain, Mascherano. Efortul este uriaş din partea noastră, emoţiile suporterilor de asemenea. După primele reacţii din presă, din iulie, pe 21 iulie, m-am adresat lui Julio Grondona, preşedintele federaţiei, în care i-am solicitat să intervină la cluburi, apoi şi companiei. Azi m-am adresat din nou lui Julio Grondona, după ce am văzut un mic comunicat. Nici nu ştiu dacă să ţin cont de el. Mi se pare că este încă de neluat în seamă. M-am adresat lui Grondona cu o scrisoare în care îi cer expres să participe naţionala Argentinei cu minim patru vedete. Am încheiat spunându-i că mă voi adresa FIFA pentru daune substanţiale", a declarat Sandu.

De asemenea, Sandu a precizat că o soluţie pentru înlocuirea Argentinei este Portugalia şi a menţionat că a trimis o scrisoare în acest sens preşedintelui federaţiei portugheze, Gilberto Madail. "Am luat lista cu meciuri de pe site-ul FIFA, cred că doar Andorra nu are meci. Cu Uruguay avem contract semnat pentru un meci în februarie 2012. Portugalia e osoluţie, i-am făcut o scrisoare lui Madail, îl rog să accepte dacă poate să vină la noi în locul Luxemburgului. Dacă nici Portugalia nu vine, nu rămâne decât să-l inaugurăm la un moment propice, la meciul oficial cu Franţa, din septembrie", a adăugat Sandu.

Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat, luni seară, pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cu România, programat la 10 august, la Bucureşti, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Meciul amical România - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Naţionale.

Comenteaza