Mihai Silvășan a motivat despărțirea de Sanders: "Ne-am dorit un plus de valoare"

Mihai Silvășan a motivat despărțirea de Sanders: "Ne-am dorit un plus de valoare"
| Foto: euroleaguebasketball.net

Baschetbalistul american nu va mai continua la U-BT Cluj-Napoca și și-a găsit deja o nouă echipă.

Sosit la începutul sezonului, Victor Sanders nu a reușit să facă față cerințelor campioanei României și nu va mai continua alături de "studenți". Deși despărțirea de jucător nu este încă oficială, Mihai Silvășan a explicat motivele din spatele deciziei.

"Sunt mulțumit de cum arătăm acum. De Victor Sanders încă nu ne-am despărțit oficial, însă nu a semnat rezilierea. El este acum în Polonia, are vizita medicală și dacă totul iese bine va semna rezilierea contractului. Când va semna noi îi vom mulțumi și îi vom ura succes.

Ne-am dorit un plus de valoare în ceea ce privește poziția lui. Ne-am dorit un jucător care să poată evolua mai mult pe postul de fundaș pentru a fi mai bine acoperiți. Îl aveam pe Gordic și ne mai trebuia un jucător care să se completeze cu el, un jucător care să fie un scorer mai bun, cum e Kasey Shepherd.

Cred că el este mai bun pentru ce avem noi nevoie în momentul de față. Cu Victor nu am avut probleme, el a dat totul cât timp a fost la noi, deci nu pot decât să sper că va reuși un sezon bun în Polonia", a spus antrenorul.

Jucătorul american în vârstă de 27 de ani va fi transferat de Anwil Wloclawek, echipă din Polonia, care evoluează în FIBA Europe Cup.

În actualul sezon, Sanders a avut medii de 6.5 puncte, 2.0 pase decisive și 1.6 recuperări pe meci în Liga Națională, în timp ce în EuroCup a înregistrat medii de 3.9 puncte, 1.0 pase decisive și 0.9 recuperări.

Comenteaza