Video Mesajul tânărului Tudor Telcean pentru fani: “Sperăm ca sezonul următor să fim mai puternici, vrem să-i facem fericiți pe suporteri”

Mesajul tânărului Tudor Telcean pentru fani: “Sperăm ca sezonul următor să fim mai puternici, vrem să-i facem fericiți pe suporteri”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Fundașul ”Șepcilor roșii” a vorbit despre perioada petrecută departe de teren, dar și despre așteptările sale de la stagiunea viitoare din Liga a 2-a.

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, stopperul Universtității Cluj, Tudor Telcean a oferit primele concluzii după revenirea pe gazon. Fundașul a vorbit despre pasiunile sale, despre examenul de Bacalaureat pe care l-a absolvit recent, dar și despre obiectivele pentru sezonul viitor.

Cum te simți acum că pregătirea pentru noul sezon a început de câteva săptâmâni? A fost o reacomodare grea? Ți-a fost dor de fotbal?

Tudor Telcean: Pentru mine pregătirea a început în forță, am avut niște antrenamente destul de grele. Ne-am acomodat ușor, ușor. Sperăm ca sezonul următor să fim mai puternici decât în cel precedent și încercâm să dovedim asta după fiecare antrenament, crescând nivelul în fiecare zi câte puțin.

Reacomodarea a fost grea după această perioadă de pandemie. Noi am mai lucrat individual, dar nu este același lucru precum un antrenament sau un meci. Chiar dacă făceam alergări sau forță, nu se compară cu munca în colectiv, când încerci să crești cu echipa. Mi-a fost foarte dor de fotbal.

De abia așteptam să începem, întrucât toată această incertitudine ne-a ținut pe gânduri. Sperăm ca pe final de august să reînceapă campinatul și să decurgă totul bine în continuare.

Cum a fost perioada de izolare pentru tine? Ai reușit să te antrenezi?

Tudor Telcean: Am avut în fiecare zi antrenamente de la preparatorul fizic. Am încercat să le respect cu strictețe. Au fost sesiuni de alergări și pregătire fizică. Prin asta și printr-o alimentație echilibrată am încercat să rămân în ritmul meu obișnuit. Ai strâns până acum și câteva jocuri pentru echipele naționale de juniori.

Cum te simți atunci când joci cu tricolorul pe piept? E o mândrie să joci cu tricolorul pe piept.

Tudor Telcean: Pentru mine fiecare meci a adus o emoție specială. E ceva extraordinar să îți cânte imnul și să ai ocazia să îți reprezinți țara. Rămâi fără cuvinte...

Care a fost cel mai frumos moment, cel mai frumos meci, pe care l-ai trăit până acum la ”U”, după trei sezoane aici?

Tudor Telcean: Pentru mine cel mai frumos meci a fost cel împotriva Concordiei Chiajna, pe care l-am jucat sezonul trecut. Am jucat 90 de minute după o perioadă lungă în care nu am mai evoluat. A fost o bucurie și o emoție foarte mare pe final, deoarece am reușit să întoarcem rezultatul de la scorul de 1-0 pentru ei.

Am marcat în minutul 85, din ce îmi amintesc și în prelungiri, iar bucuria a fost enormă, mai ales că victoria venea după o perioadă grea pe care am trăit-o împreună. Acel meci chiar ne-a unit, însă din păcate sezonul nu a fost unul foarte reușit.

Ai un mesaj pentru suporteri, acum, înainte de începutul noului sezon?

Tudor Telcean: Îmi doresc să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină ca și până acum. Vrem să-i facem fericiți pe suporteri. Sezonul trecut nu am reușit, însă ei au contiunat să ne susțină chiar și în momentele grele și le mulțumesc pe această cale. Știm că ei sunt al doisprezecelea jucător și ne putem baza mereu pe ei.

Felicitări pentru nota luată la examenul de Bacalaureat! Cum au fost examenele?

Tudor Telcean: Au fost niște examene destul de accesibile din punctul meu de vedere, deoarece acest an a fost mai diferit cu această pandemie. Cred totuși că m-am pregătit foarte bine pentru că am luat niște note bune. Acum, chiar dacă examenele au fost unele accesibile, asta nu înseamnă că toată lumea a reușit să le treacă sau că a fost o medie mai mare de reușită.

Au fost note mari pentru cei care au învățat, nu a fost ceva mai diferit de această dată. Aș putea zice că au fost examene de nivel mediu, dar în niciun caz cele mai ușoare, cum se spune.

Care au fost materiile tale preferate în liceu?

Tudor Telcean: Materiile mele preferate au fost istoria, de asta am fost pasionat cel mai mult, apoi româna, deoarece am învățat foarte mult cu mama când eram mic, ea fiind profesoară de limba română. Bineînțeles, am fost pasionat și de sport, ca toți cei care sunt în acest domeniu și cam atât la școală, nu pot să zic că mi-au plăcut mai multe materii.

Este greu să îmbini educația și cariera sportivă?

Tudor Telcean: Este un lucru destul de dificil în unele momente, deoarece nu ajungi la cursuri, acesta fiind de dimineață, cum sunt și antrenamentele, este destul de greu să le îmbini. Eu am încercat tot timpul să recuperez acasă.

Cu această pandemie, am reușit să recuperez foarte multe lecții pe care le-am pierdut la clasă, având mereu materiale online, dar și profesori ce m-au ajutat. Am avut profesor la logică care m-a ajutat foarte mult.

Dorești să continui studiile mai departe? În ce domeniu?

Tudor Telcean: M-am înscris la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Doresc să continui și să termin această facultate, deoarece aș vrea să mă specializez pe antrenorat. Vreau să mă specializez pe acest profil, continuând cu masterul.

Ce pasiuni mai ai pe lângă fotbal? Cum îți petreci timpul liber?

Tudor Telcean: Pentru mine o pasiune este să ies cu familia, cu prietenii. Îmi place mult să citesc, asta mă relaxează. Mă uit la filme, seriale, cam ce putem face și noi în timpul liber, deoarece mult timp suntem prinși cu drumurile și alte activități ce țin de fotbal.

Când a început pasiunea ta pentru fotbal? Care a fost primul contact cu fotbalul profesionist, într-un mediu organizat?

Tudor Telcean: Pasiunea mea a început la vârsta de șapte ani. Mama m-a adus la primul antrenament după ce am văzut niște copii care se jucau în cadru organizat la o echipă și mi-a plăcut. Mama mi-a zis să mergem acolo să vorbim cu antrenorul și de atunci am început.

Cine este idolul tău în fotbal? Care este echipa ta preferată?

Tudor Telcean: Idolul meu în fotbal este Sergio Ramos, iar echipa preferată Real Madrid. Îmi place foarte mult să îl urmăresc atât la club, cât și la naționala Spaniei. Pentru mine este cel mai bun fundaș din lume și a dovedit-o de atâția ani. Joacă la un nivel foarte înalt și mi se pare foarte greu să te menții acolo. Doar jucătorii excepționali reușesc asta.

Care crezi că sunt cele mai importante calități pentru un jucător pe poziția ta?

Tudor Telcean: Cele mai importante calități din punctul meu de vedere sunt poziționarea în teren, calmul, agresivitatea, câștigarea duelurilor individuale, jocul defensiv și ofensiv aerian, întrucât trebuie să excelezi la ambele capitole. În fotbalul modern se cere foarte mult și în faza de construcție, pe lângă cea defensivă.

Comenteaza