Mesajul selecționerului înainte de meciul cu Israel: "Este un joc cu importanță mare, dar nu e un joc decisiv"

Mesajul selecționerului înainte de meciul cu Israel: "Este un joc cu importanță mare, dar nu e un joc decisiv"
| Foto: frf.ro

Edi Iordănescu a prefațat duelul pe care România îl va avea cu una dintre contracandidatele la calificare.

Cu 8 puncte după primele 4 etape, "tricolorii" ocupă locul secund în Grupa I din preliminariile EURO 2024. Deși au întâlnit deja Kosovo și Elveția, greul de abia acum începe pentru români, care vor avea parte de o dublă de foc, cu Israel și Kosovo, ambele meciuri urmând să se dispute pe teren propriu.

Selecționerul consideră că primul joc, cel contra israelienilor e unul important, însă nu decisiv în ecuația calificării la turneul final. Cu toate acestea, Edi Iordănescu se așteaptă la o prestație cât mai solidă a "tricolorilor".

"Suntem în fața unui moment important, unui moment frumos în același timp. Am muncit pentru acest moment. În continuare suntem departe de obiectivul nostru. Sunt meciuri pe care le avem în fața și mai sunt puncte suficient de multe puse în joc.

Meciul cu Israel este un joc cu importanță mare, dar nu e un joc decisiv. Îmi doresc ca toți jucătorii să fie pregătiți din toate punctele de vedere, atât tactic, tehnic, emoțional. Poate emoțional mai bine ca niciodată. Trebuie să avem entuziasm, nu să fim închistați.

Au mai fost meciuri ale echipei naționale în care jucătorii nu au avut latura emoțională la nivelul cel mai bun. Îmi doresc mult ca echipa să fie limpede în decizii, iar importanța acestui joc să nu umbrească evoluțiile jucătorilor. Trebuie să fim atenți în tot ceea ce facem.

Avem datoria față de noi, față de suporteri, ca după mulți ani să facem un pas către o calificare mult așteptată", a declarat selecționerul, potrivit Digisport.

Partida dintre România și Israel se va disputa sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45.

Comenteaza