Mesajul Anei Maria Popescu după ce a asistat la prima semifinală de la Winners Open 2021: “Clujul este capitala sportului românesc”

Mesajul Anei Maria Popescu după ce a asistat la prima semifinală de la Winners Open 2021: “Clujul este capitala sportului românesc”
| Foto: facebook.com/winnersopen

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, campioana de la scrimă a venit să o urmărească pe Mihaela Buzărnescu în jocul împotriva lui Mayar Sherif.

La doar câteva zile după ce a revenit în țară de la Tokyo, Ana Maria Popescu  a participat la prima semifinală de la Winners Open 2021. Multipla campioană olimpică, mondială și europeană a asistat la jocul dintre Mihaela Buzărnescu și Mayar Sherif, iar la final a declarat Clujul “capitala sportului românesc”.

“Nu aș putea să spun că sunt o împătimită a tenisului, însă în tinerețile mele primul sport pe care l-am încercat a fost tenisul de câmp. Nu am rămas prea mult în fenomen și de-a lungul timpuui mi-am dat seama că nici nu aș fi putut performa în fenomen așa cum am reușit în scrimă, dar le urmăresc cu drag pe colegele mele.

E greu și ca suporter pe o astfel de vreme, nu vreau să mă gândesc cum sunt sportivele după două ore de joc. Nu poți să nu trăiești cu emoții fiecare meci în care angrenat un coleg de-al tău. Pentru mine vacanța a început dimineață și se încheie după-amiază, iar săptămâna viitoare mă voi întoarce în sala de antrenament pentru că vom avea cu siguranță parte de Campionatul European.

Spre rușinea mea nu am văzut toate facilitățile pe care le are Clujul, dar știu de ele, știu de evenimente, iar din punctul meu de vedere, Clujul este capitala sportului românesc și mi-aș dori să fie un exemplu și pentru celelalte orașe.

Mi-aș dori să fie o competiție de scrimă la Cluj. Niciodată nu am avut ocazia să trag în fața iubitorilor de scrimă români și poate vom reușit într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat ca micii noștri campioni să poată participa la o competiție de mare anvergură în fața publicului din România”, a declarat Ana Maria Popescu.

Comenteaza