Meciul cu Iașiul, ultimul pentru Miriuță? “Am oferte, m-am călit în Liga I”

Meciul cu Iașiul, ultimul pentru Miriuță? “Am oferte, m-am călit în Liga I”
Partida de duminică ar putea fi ultima pentru Vasile Miriuță pe banca CFR-ului.

El a fost asaltat cu propuneri din campionatul Ungariei și ar fi dat deja curs uneia dintre ele, despărțirea urmând să devină oficială abia după meciul cu CSMS Iași, programat duminică, la ora 18:00, în Gruia.

"Eu știu că Miriuță va pleca de la CFR! Are ofertă de la Debrecen și va pleca", a surprins, zilele trecute, Dinu Gheorghe, viitorul președinte al Rapidului, la Digisport. Clubul din Gruia are probleme uriașe cu banii, vânzarea clubului către un alt investitor e în "stand-by", iar Miriuță e pe picior de plecare.

"Antrenoratul nu a început cu Miriuță la CFR și nu se va termina cu el. Echipa e pe locul 2, eu mi-am făcut treaba. Le-am dat jucătorilor câteva zile libere pentru că erau și ei supărați, nervoși, era normal. Apoi, au revenit la antrenamente, toată lumea a văzut asta. Vine meciul cu Iașiul, de duminică, la care bineînțeles că ne vom prezenta și vom încerca să îl câștigăm, chiar dacă nu va fi deloc ușor.

Trebuie să învingem pentru noi și pentru suporterii care sunt lângă noi. Îmi doresc ca CFR-ul să meargă înainte, cu Miriuță sau fără el, să se găsească soluții. Eu nu am spus că nu am oferte, dar nu am vorbit cu colaboratorii mei. Vine meciul cu Iașiul, apoi vom vedea ce va fi", a declarat acesta la TVR Cluj.

El nu regretă venirea în România, deși știa situația financiară a cluburilor din Liga I înainte să facă acest pas.

"Domnul Iuliu Mureșan face tot ce poate pentru redresarea situației, vorbim zilnic. De 10-11 luni ne bem ceaiul și cafeaua împreună, dar, deocamdată nu sunt soluții. De pe o zi pe alta se poate întâmpla orice. M-am călit foarte mult în Liga I și nu îmi pare rău că am venit aici. Știam situația din România. Nu regret că am venit aici, pentru că, dacă aș fi evitat, probabil că nu mi-aș fi făcut un nume în antrenorat, la Ceahlăul și la CFR. Este exclus să plec în țările arabe. Deocamdată vreau să rămân în Europa, chiar și pe bani mai puțini", a mai adăugat Miriuță.

"Paszkany nu poate fi condamnat"

Omul de afaceri Arpad Paszkany a ieșit din acționariatul echipei și s-a stabilit în Dubai, lăsând greul pe umerii președintelui Iuliu Mureșan. Miriuță înțelege gestul fostului finanțator din Gruia. "N-am mai discutat demult cu domnul Paszkany. Avem o relație de prietenie, dar mai multe nu pot să îl întreb, nu e treaba mea. El e om de afaceri. Nu cred că poate fi condamnat. A luat această echipă de jos și a dus-o în Champions League. Fiecare face ce vrea cu banii lui", a conchis antrenorul. Vasile Miriuță a venit la CFR în decembrie 2013, când l-a înlocuit pe Petre Grigoraș. El a mai pregătit-o în Liga I pe Ceahlăul Piatra Neamț.

 

Comenteaza