Meci de totul sau nimic pentru Universitatea Cluj. “Studenții” joacă pe terenul Academicii Clinceni

Meci de totul sau nimic pentru Universitatea Cluj. “Studenții” joacă pe terenul Academicii Clinceni
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț se poate apropia la doar două puncte de promovarea directă în cazul în care îi învinge pe ilfoveni.

Deși locul trei, cel ce duce la baraj, părea singura opțiune a clujenilor, în urmă cu câteva etape, configurația campionatului s-a schimbat din nou și “studenții” ar putea promova direct. Formația clujeană are nevoie de cele trei puncte pe terenul de la Clinceni, dar și rezultate favorabile în ultimele trei etape. Deplasarea din Ilfov va fi una extrem de complicată, dar “U” Cluj are avantajul moral al meciului tur, în care s-a impus cu 3-0.

Terenul de la Clinceni este unul dificil, doar două formații reușind să se impună, Chindia Târgoviște și Sportul Snagov. În plus, ilfovenii au primit doar opt goluri pe propriul teren în acest sezon. Totuși, argumentele clujenilor sunt reprezentate de cele 41 de goluri marcate în deplasare și de seria bună avută pe teren străin, în ultima perioadă.

Forma de moment este de partea “Șepcilor roșii”, care au înregistrat patru victorii și o înfrângere în ultimele cinci jocuri. În aceeași perioadă, ilfovenii au trei victorii, un egal și un eșec.

Cei mai importanți oameni ai Academicii Clinceni sunt Bogdan Barbu și Robert Ion, cei ce au reușit să marcheze câte 10 goluri în acest sezon. De cealaltă parte, “U” Cluj se deplasează pe terenul ilfovenilor cu cuplul de atac format din Cristian Gavra (21 goluri) și Dorin Goga (17). Experiența ar putea fi un alt argument în favoarea clujenilor, echipa lui Bogdan Lobonț având o medie de vârstă de 25,4 ani, spre deosebire de cei 22,7 ai formației din județul Ilfov.

Duelul dintre Universitatea Cluj și Academica Clinceni se va disputa joi, 16 mai, de la ora 18:00.

Comenteaza