Lista jucătorilor echipelor clujene, convocați la loturile naționale. Campioana CFR are patru internaționali

Lista jucătorilor echipelor clujene, convocați la loturile naționale. Campioana CFR are patru internaționali
| Foto: frf.ro

Formația din Gruia se poate lăuda cu patru jucători selecționați la naționalele României, în timp ce Universitatea Cluj are un fotbalist în reprezentativa Republicii Moldova.

Ultima pauză internaționlă a anului vine cu emoții mari pentru “tricolorii” lui Contra, care luptă pentru un loc la EURO 2020. România nu are voie să facă pași greșiți în duelurile cu Spania și Suedia, altfel misiunea calificării devine una extrem de complicată. La tineret, campania pentru EURO 2021 e încă la început, iar elevii lui Rădoi vor întâlni Finlanda și Irlanda de Nord. Pentru partidele din luna noiembrie, cei doi selecționeri au convocat patru jucători clujeni, toți fiind legitimați la campioana CFR.

La lotul de seniori, Cosmin Contra a decis să îi selecționeze pe Andrei Burcă și Ciprian Deac. Dacă ultimul este un titular obișnuit sub comanda actualului selecționer, Burcă are șansa debutului în echipa națională. Fundașul campioanei l-a impresionat pe Contra în ultimele săptămâni, având evoluții bune, în special în grupele Europa League. Deși prima variantă pentru centrul apărării ar fi cuplul sudat Rus-Nedelcearu, selecționerul ar putea fi tentat să îi ofere șanse debutului lui Burcă.

România va juca împotriva Suediei în 15 noiembrie, de la ora 21:45, în timp ce duelul cu Spania va avea loc trei zile mai târziu, la Madrid, de la aceeași oră.

La naționala de tineret, Mirel Rădoi se va baza tot pe doi fotbaliști de la CFR Cluj. Este vorba despre Alexandru Pașcanu, cel care a participat și la EURO 2019, și despre Cătălin Itu. Mijlocașul formației din Gruia are șansa debutului la loturile naționale. Deși nu evoluează, în general, mai mult de o repriză, Rădoi e pregătit să îi dea o șansă lui Itu în tricoul naționalei. Tot la lotul U21 au fost convocați doi clujeni, foști juniori ai Universității, fundașul Andrei Chindriș (FC Botoșani) și mijlocașul Olimpiu Moruțan (FCSB).

România U21 va juca împotriva Finlandei, pe teren propriu, în 14 noiembrie, de la ora 20:00, în timp ce duelul cu Irlanda de Nord se va disputa în deplasare, în 19 noiembrie, de la ora 19:30.

Universitatea Cluj se poate lăuda cu un singur internațional, Artur Crăciun. Fundașul central a fost convocat la naționala Republicii Moldova și ar putea avea șansa să debuteze împotriva campioanei mondiale Franța, chiar la Paris. În celălalt meci, naționala țării vecine va întâlni Islanda.

Comenteaza