Kapetanos s-a întors la „prima dragoste". Vine Răduţ în Gruia? VIDEO

Kapetanos s-a întors la „prima dragoste
Atacantul grec a semnat ieri cu Steaua din postura de jucător liber de contract. În schimbul său, bucureştenii l-ar putea ceda pe Mihai Răduţ, cerut cu insistenţă de Petre Grigoraş.

Deşi la un moment dat a intrat în impas, transferul lui Pantelis Kapetanos la Steaua a fost oficializat ieri dimineaţă, după câteva ore de negocieri. În schimbul său, CFR nu va primi nici un ban, însă ar putea să se aleagă cu Mihai Răduţ. Mijlocaşul nu intră în calculele lui Laurenţiu Reghecampf, iar ieri a aflat că nu va evolua în acest sezon de Liga Campionilor, după ce nu a prins lista oficială trimisă la UEFA. Răduţ a dat cel mai bun randament sub comanda lui Petre Grigoraş, în perioada Pandurii.

După doi ani în Gruia, Pantelis Kapetanos a revenit la Steaua aşa cum a şi plecat: liber de contract. Atacantul în vârstă de 30 de ani nu a mai intrat în calculele „feroviarilor" în acest sezon, mai ales după venirile lui Gregory Tade, Derick Ogbu şi Paul Batin, astfel că a fost anunţat că e liber să-şi caute echipă. Lăsat în afara lotului în primele meciuri, grecul a fost rechemat de Mircea Rednic la echipă, iar apoi Petre Grigoraş, după instalarea sa pe bancă, l-a anunţat că rămâne în planurile lui. Totuşi, luni seara, după câteva ore bune de negocieri, oficialii celor două cluburi au anunţat că au bătut palma pentru un trecerea atacantului în „Ghencea", în condiţiile cerute de Steaua. Clubul bucureştean nu va plăti nici un ban, însă a lăsat o poartă deschisă transferului lui Mihai Răduţ la Cluj.

Răduţ pare marele pierzător al noului sezon în trupa lui Laurenţiu Reghecampf. Venit după o stagiune excelentă la Pandurii Târgu-Jiu, acolo unde timp de şase luni l-a avut ca antrenor pe Petre Grigoraş, marcând şase goluri în 30 de meciuri, mijocaşul ofensiv nu intră în planurile lui Reghecampf. În aceast sezon, Răduţ a bifat doar două meciuri pentru Steaua, intrând 29 de minute în prima etapă, contra Ceahlăului, plus o repriză la Mediaş, unde bucureştenii au jucat cu mai multe rezerve. „Sînt surprins că Răduţ nu s-a impus la Steaua, eu mă aşteptam să fie titular. El e un fotbalist pe care l-aş lua la orice echipă la care m-aş duce", spunea Petre Grigoraş înainte să preia CFR-ul despre mijlocaşul de creaţie. De altfel, Răduţ este un jucător care se pliază foarte bine în sistemul 1-4-3-3 gândit de Grigoraş, fiind genul de fotbalist cu mintea limpede, care ştie să deschidă jocul. Cam ceea ce i-a lipsit CFR-ului în ultimele meciuri. Răduţ ar putea ajunge la CFR sub formă de împrumut, cu o opţiune de cumpărare, sau transferat definitiv pe o sumă modică.

Revine în Champions League

După ce ieri dimineaţă şi-a pus semnătura de contractul de joc, Pantelis Kapetanos a prins pe ultima sută de metri lista trimisă de Steaua la UEFA ce conţinea cei 22 de fotbalişti cu drept de joc în Champions League. Astfel, grecul va juca pentru al doilea an consecutiv în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. În sezonul trecut, atacantul a bifat şase apariţii în tricoul CFR-ului, marcând un gol, tocmai împotriva lui Manchester United, în meciul pierdut în Gruia, scor 1-2.

Comenteaza