Juventus – Real Madrid, jocul serii în UEFA Champions League

Juventus – Real Madrid, jocul serii în UEFA Champions League
| Foto: foto uefa.com

Cele două forțe ale fotbalului mondial se întâlnesc în reeditarea finalei din sezonul trecut.  

Înfruntarea de pe “Juventus Stadium” este prilejul perfect de răzbunare pentru italieni, care au fost învinși 4-1, în finala de la Cardiff. Echipa pregătită de Massimiliano Allegri are opt victorii și două rezultate de egalitate în ultimele 10 partide și a reușit să se distanțeze față de Napoli în clasamentul din Serie A. “Bianconeri” nu se vor putea baza pe fundașul Mehdi Benatia, dar nici pe oameni ofenisvi precum Miralem Pjanic sau Federico Bernadeschi. De asemenea, doi dintre oamenii de bază ai echipei, Mario Mandzukic și Alex Sandro sunt incerți.

Deși suferă în La Liga în acest sezon, elevii lui Zidane sunt priviți ca specialiștii meciurilor europene. Madrilenii se află doar pe locul 3 în clasamentul din Spania, la 13 puncte distanță de marea rivală, Barcelona. Totuși, ibericii au nouă victorii și o înfrângere în ultimele 10 jocuri, iar principalul om de gol, Cristiano Ronaldo a înscris de 22 de ori în ultimele 13 partide. Zinedine Zidane nu se va putea baza pe serviciile lui Nacho, care va absenta din cauza unor probleme musculare.

Echipe probabile:

Juventus: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah (Alex Sandro) – Khedira, Betancur, Matuidi – Dybala, Higuain, Douglas Costa

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric – Isco, Ronaldo, Benzema

Partida va fi transmisă de Pro TV și de Telekom Sport 1, de la 21:45. 

În celălalt duel al serii, surpriza, Sevilla, o va întâlni pe Bayern Munchen. Andaluzii vin după un meci aproape perfect împotriva Barcelonei, pe care au condus-o cu 2-0, dar au fost egalați în ultimele minute. În ciuda jocului bun prestat împotriva catalanilor, elevii lui Vincenzo Montella nu traversează o perioadă bună și au cinci victorii, două remize și trei înfrângeri în ultimele 10 partide. Nici în clasamentul din La Liga, spaniloii nu o duc prea bine și ocupă doar locul 7, în afara pozițiilor ce asigură prezența în cupele europene în sezonul viitor. De asemenea, andaluzii nu se vor putea baza nici pe playmaker-ul echipei, argentinianul Ever Banega, care e suspendat.

De cealaltă parte, Bayern Munchen e o adevărată mașinărie de înscris goluri. Elevii lui Jupp Heynckes au demolat în weekend, scor 6-0, una dintre urmăritoarele din campionat, Borussia Dortmund. Totuși, dacă bavarezii câștigă următorul meci din Bundesliga își vor asigura un nou titlu de campioană. În ultimele 10 meciuri, Bayern a pierdut o singură dată, cu RB Leipzig și a remizat cu Hertha Berlin, în rest formația germană are victorii pe linie. În afară de absența de lungă durată a lui Manuel Neuer, Jupp Heynckes nu se va putea baza pe mijlocașul francez Kingsley Coman.

Echipe probabile:

Sevilla: Rico – Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – Pizzaro, N’Zonzi – Sarabia, Vazquez, Correa – Ben Yedder

Bayern Munchen: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – James Rodriguez, Javi Martinez (Thiago), Muller – Robben, Lewandowski, Ribery

Meciul va fi transmis de Look TV și Telekom Sport 2, de la 21:45.

Comenteaza