Jucătorii CFR-ului, pregătiți pentru debutul în grupele Conference League. Cine e Ballkani, prima adversară a "feroviarilor"

Jucătorii CFR-ului, pregătiți pentru debutul în grupele Conference League. Cine e Ballkani, prima adversară a "feroviarilor"
| Foto: facebook.com/fcballkani

Campioana României o va întâlni pe cea a statului Kosovo, în primul meci din Grupa G, a celei de-a treia competiții continentale.

Pentru al treilea an la rând, CFR Cluj își începe parcursul din grupele cupelor europene cu o deplasare. În urmă cu doi ani, "feroviarii" învingeau ȚSKA Sofia, 2-0, în timp ce în sezonul trecut, elevii lui Dan Petrescu au fost învinși la limită de Jablonec, 1-0.

De această dată, oponenta campioanei României va fi deținătoarea titlului din Kosovo, Ballkani. Trupa înființată în 1947 a promovat în sezonul 2017-2018, iar în stagiunea precedentă a cucerit primul trofeu din istorie, titlul în Kosovo.

Adversara CFR-ului este condusă de pe bancă de albanezul Ilir Daja, care până la sosirea sa la Ballkani antrenase doar în țara natală. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani are în palmares un titlu și o Cupă a Albaniei alături de Skenderbeu, cucerite în stagiunea 2017-2018, când a participat și în grupele Europa League, obținând o victorie în fața lui Dinamo Kiev.

La fel ca și campioana României, Ballkani și-a început parcursul european în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Kosovarii au fost învinși de lituanienii de la Zalgiris (2-1 la general) și au continuat în Conference League. Ballkani a trecut pe rând de La Fiorita din Malta (10-0 la general), KI Klaksvik din Insulele Feroe (4-4 la general, 4-3 la penalty-uri) și de Shkupi din Macedonia de Nord (3-1 la general) pentru a ajunge în premieră în grupele unei competiții continentale.

Cel mai mare pericol din tabăra lui Ballkani este Ermal Krasniqi, golgheterul din sezonul trecut, cu 16 reușite în 33 de partide de campionat. În actuala stagiune, jucătorul de 24 de ani nu a punctat încă în întrecerea internă, însă a reușit două goluri și trei pase decisive în preliminariile Conference League.

La fel ca și CFR Cluj, campioana statului Kosovo și-a amânat două dintre meciuril de campionat în startul sezonului. Totuși, Ballkani ocupă locul secund în campionat, în urma unui parcurs perfect în cele trei etape pe care le-a disputat. Adversara "feroviarilor" a câștigat toate cele trei jocuri cu scorul preferat al lui Dan Petrescu, 1-0.

Partida dintre Ballkani și CFR Cluj, din Grupa G a UEFA Conference League este programată joi, de la 19:45, ora României.

Comenteaza