Jucători de la Real Madrid și Chelsea ar putea fi prezenți la Cluj pentru Campionatul European de tineret

Jucători de la Real Madrid și Chelsea ar putea fi prezenți la Cluj pentru Campionatul European de tineret
| Foto: marca.com

România organizează împreună cu Georgia competiția continentală destinată fotbaliștilor U21, care va avea loc în vara anului viitor.

Patru stadioane din România și patru din Georgia vor găzdui Campionatul European de tineret, în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023. Printre arenele din țara noastră se numără și Cluj Arena și Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

Naționala de tineret pregătită de Emil Săndoi a fost repartizată în Grupa B, alături de Spania, Ucraina și Croația și își va disputa meciurile în capitală. În schimb, stadioanele din Cluj-Napoca vor găzdui partidele din Grupa D, din care fac parte Novegia, Elveția, Franța și Italia.

Turneul este destinat jucătorilor născuți după 1 ianuarie 2000. Astfel, iubitorii fotbalului vor avea șansa de a vedea pe cele două arene din oraș fotbaliști de la cluburi importante, care reprezintă deja adevărate vedete la nivel global.

Deși numele nu sunt atât de cunoscute precum cele de naționala de seniori, Norvegia s-ar putea prezenta la Cluj-Napoca cu Leo Ostigard de la Napoli, Erik Botheim de la Salernitana sau Jorgen Strand Larsen, atacantul pentru care Celta Vigo a plătit 11 milioane de euro în precedenta perioadă de mercato.

Printre jucătorii importanți din naționala U21 a Elveției se numără cei doi jucători de la Young Boys Berna, Kastriot Imeri și Fabian Rieder, dar și una dintre revelațile sezonului de Champions League, Noah Okafor, atacantul celor de la RB Salzburg.

Ca de obicei, Franța ar putea alinia un prim 11 de staruri, iar printre cele mai importante nume care ar putea juca la Cluj se numără mijlocașii Aurelien Tchouameni și Eduardo Camavinga de la Real Madrid, fundașul Wesley Fofana de la Chelsea, dar și golgheterul din calificări, Amine Gouiri, transferat în vară de Rennes în schimbul a 28 de milioane de euro.

Eligibili pentru turneul final sunt Sandro Tonali (AC MIlani), Giacomo Raspadori (Napoli), Moise Kean (Juventus), însă vedetele Italiei la Cluj vor fi probabil Destiny Udogie (Udinese), Fabio Miretti (Juventus), Mattia Viti (OGC Nice) sau noua senzație, Wilfried Gnoto (Leeds United).

Cluj Arena va găzdui trei meciuri din Grupa D și un sfert de finală, în timp ce Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" va găzdui celelalte trei meciuri ale grupei.

Comenteaza