Jorge Costa, “ţap ispăşitor” pentru ruşinea cu Chiajna

Jorge Costa, “ţap ispăşitor” pentru ruşinea cu Chiajna
Dezastrul cu Concordia Chiajna a tulburat apele în Gruia, iar Andone trebuie să schimbe rapid jocul echipei pentru a mai putea spera la locul I.

Conducerea clubului a găsit şi vinovaţii principali pentru eşecul cu Concordia Chiajna (2-4), fostul antrenor Jorge Costa şi erorile de arbitraj comise de centralul Robert Dumitru. Oficialii "feroviarilor" au acuzat pregătirea fizică precară comandată de portughez în cantonamentul din Antalya, iar rezultatele par să confirme temerile acestora.

CFR-ul a încasat patru goluri de la Concordia Chiajna, a pierdut primul loc în faţa lui Dinamo, iar jocul nu oferă nici o perspectivă. În plus, până la finalul sezonului, "feroviarii" mai au meciuri extrem de dificile cu Dinamo, Universitatea Cluj şi Steaua, iar Ioan Andone trebuie să facă schimbări serioase pentru a lua titlul. Conducerea nu mai are măsuri la îndemână, evită să-i amendeze pe fotbalişti pentru a nu înrăutăţi şi mai mult atmosfera din cadrul lotului şi pune ultimele evoluţii în cârca fostului antrenor, Jorge Costa. Finanţatorul Arpad Paszkany a tras un semnal de alarmă după joc şi nu a evitat să-l critice pe Jorge Costa. "Chiajna ne-a dominat, a fost mai bună şi ne-a depăşit peste tot, merită felicitări. Din păcate, noi traversăm cea mai proastă perioadă de mult timp încoace şi sper să ne revenim. De vină este pregătirea care s-a făcut în pauza de iarnă. Noi speram ca acea pregătire să aducă un plus în jocul nostru, dar a fost exact invers", a explicat Paszkany.

De asemenea, patronul CFR-ului a contestat şi deciziile brigăzii de arbitri: "Au fost două erori impardonabile, un gol marcat din poziţie clară de offside, iar Gabi Mureşan a fost eliminat total aiurea. În loc să primească fotbalistul de la Chiajna cartonaşul galben la acea fază, arbitrul l-a eliminat pe Mureşan", a adăugat Paszkany.

În etapele următoare, CFR Cluj va evolua în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ, acasă cu FC Braşov, pe terenul lui Dinamo, apoi va susţine derbiul cu Universitatea Cluj, după care va primi vizita Sibiului. În ultimele două etape, "feroviarii" o vor întâlni în deplasare pe Dacia Mioveni şi acasă pe Steaua.

Dinamo este noul lider cu 52 de puncte, dar cu un golaveraj superior, CFR este pe locul al doilea, Rapid pe 3, cu 51 de puncte, iar Vasluiul s-a apropiat ameninţător şi a strâns 49 de puncte, la fel ca şi Steaua. Dintre cele cinci candidate la titlu, moldovenii par a fi cei mai avantajaţi de program, urmând să joace cu Astra (acasă), Târgu-Mureş (deplasare), Gaz Metan Mediaş (acasă), Pandurii Târgu-Jiu (deplasare), Sportul Studenţesc (acasă), Oţelul Galaţi (deplasare) şi "U" Cluj (acasă).

"Parcă am fost juniori"

Ioan Andone nu şi-a menajat deloc fotbaliştii după meci şi este îngrijorat în privinţa partidelor care urmează. "La nivelul asta nu poţi lua campionatul cu asemenea greşeli în apărare. A primit goluri ca la juniori. Campionatul se câştigă cu apărarea , cu organizare defensivă foarte bună. Au fost mai buni ca noi şi, din păcate, nu ne-a ieşit nimic. A fost un dezastru ca la Ploieşti în prima repriză,a doua a fost ceva mai bună, dar tot slabă. S-au pierdut 3 puncte care pot valora cât un campionat", a explicat "Fălcosul".

Apărare "praf"

În ultimele trei partide, CFR-ul a încasat 10 goluri - 5 de la Rapid, 1 gol de la Petrolul şi 4 de la Chiajna. Până la meciul cu Rapid Bucureşti, echipa clujeană încasase 17 goluri în 25 de partide, defensiva fiind punctul forte al ceferiştilor. "Am fost foarte slabi în apărare, nu ştiu dacă mai avem forţa de a lua campionatului", a punctat preşedintele Iuliu Mureşan, la Digi Sport, imediat după joc.

 

 

Etichete
Comenteaza