Iuliu Mureșan, noi declarații despre situația lui Săpunaru

Iuliu Mureșan, noi declarații despre situația lui Săpunaru
| Foto: foto frf.ro

CFR Cluj încearcă să îl transfere pe experimentatul fundaș central al echipei naționale.

Campioana României nu a vut cel mai bun început de sezon și caută noi întăriri. Chiar dacă au câștigat Supercupa României, clujenii au remizat în prima etapă din campionat, cu FC Botoșani și au pierdut prima manșă a duelului cu Malmo, din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Edi Iordănescu își mai dorește un fundaș central pentru a-și consolida defensiva, iar jucătorul pe care îl au în vizor “feroviarii” este Cristi Săpunaru.

Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan a declarat că există negocieri pentru fundașul român, dar Kayserispor, echipa de care aparține așteaptă un înlocuitor pentru a-i da drumul românului. “Nu s-a semnat cu Săpunaru, nici cu clubul. Tot ce pot să spun este că e adevărat că ne dorim un fundaş central, dar nu ştiu dacă este Săpunaru acela. Nu ajunge că este prieten cu Edi Iordănescu.

Ne place Săpunaru, l-am vrut şi acum patru-cinci ani. Nu ştiu dacă va veni sau nu. Nu vreau să dau detalii, dar cei de acolo, din ce ştiu eu, caută fundaş central şi nu îi vor da drumul lui Săpunaru până nu îşi vor găsi unul. Dar până atunci poate găsim noi”, a declarat conducătorul din Gruia, pentru Telekom Sport.

Săpunaru, în vârstă de 34 de ani, este câștigător de Europa League și a strâns 25 de selecții în naționala României. De asemenea, apărătorul a făcut parte din lotul “tricolorilor” la două turnee finale, Euro 2008 și Euro 2016. De-a lungul carierei, fundașul a mai evoluat la FC Național, Rapid, FC Porto, Real Zaragoza, Elche, Pandurii și Astra.

La capitolul plecări, campioana este aproape de rezilierea contractului cu Ibrahima Balde. Senegalezul adus la dorința lui Dan Petrescu a jucat în 13 partide în sezonul trecut și a înscris de patru ori. Conform cotidianului spaniol AS, cel mai bine plătit jucător din lotul CFR-ului este dorit de formația spaniolă de ligă secundă, Real Oviedo.

La rândul său câștigător de Europa League, atacantul a mai evoluat în cariera sa la Atletico Madrid, Numancia, Osasuna, Kuban Krasnodar și Stade de Reims. După duelul pierdut cu Malmo, CFR revine la lupta din campionat. Clujenii se deplasează la Călărași, unde se vor duela cu formația locală, sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18:00.

Comenteaza