Iuliu Mureșan, laude pentru Dan Petrescu: “Sunt convins că ia al treilea titlu consecutiv”

Iuliu Mureșan, laude pentru Dan Petrescu: “Sunt convins că ia al treilea titlu consecutiv”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Fostul președinte din Gruia a vorbit în termeni elogioși despre actualul antrenor al “feroviarilor”, pe care îl consideră principalul artizan al succeselor echipei clujene.

Deși în prezent este conducătorul celor de la FC Hermannstadt, Iuliu Mureșan nu poate uita cei 17 ani petrecuți la CFR Cluj și urmărește echipa ”feroviară”. Fostul președinte al clujenilor este convins că trupa din Gruia va cuceri cel de-al treilea titlu consecutiv și al șaselea din istorie și consideră că o mare parte din merit îi aparține antrenorului Dan Petrescu.

”Dacă nu-l țin pe Dan Petrescu va fi o problemă. Managementul ține echipa cu bani și asta asigură bugetul și condițiile financiare, dar pe partea sportivă 100% e Dan Petrescu pe fotbal. Are un merit foarte mare și au făcut eforturi și l-au ținut pe Dan Petrescu și uite că e câștigător. Sunt convins că CFR-ul ia al treilea titlu consecutiv și al șaselea din istorie. Îmi pare rău pentru ceilalți care sunt în competiție, dar eu așa văd.

Mă bazez pe pragmatismul echipei, pe forța echipei, pe lotul valoros, mulți jucători în lot, 30 și ceva de jucători, care pot oricând să fie oricare titulari și Dan Petrescu, bineînțeles, cel mai important. A venit cu filosofia lui, care e pragmatică și câștigătoare, e de campion. Merge la punct ochit, punct lovit și nu ratează. Bravo lui, felicitări, n-ai ce să-i zici!

Sigur că ar fi foarte frumos să poți să joci și direct, și tiki-taka, și pe forță, și pe viteză, dar e greu. Trebuie să ai și jucătorii, și antrenorul. E greu în România să le ai pe toate. Atunci Petrescu a ales modul cel mai realist, ce se potrivește fotbalului românesc: să te bazezi pe o echipă de forță, de talie și cu un fotbal direct și să nu iei gol și să dai gol. Simplă filosofia, dar e foarte greu de realizat”, a spus Mureșan, la Prosport.

Comenteaza